Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στήριξη Κ. Καρτάλη στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου και Πηλίου

Στήριξη Κ. Καρτάλη στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου και Πηλίου
Με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή, οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Νίκος Σαλαγιάννης προτείνουν την ένταξη των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων  στις ευμενέστερες διατάξεις του Ν. 4002/2011 για την περαίωση των φορολογικών υποχρεώσεων.

Όπως σημειώνει ο Κ. Καρτάλης «Η τροπολογία μας δεν είναι χαριστική. Αντιθέτως αποκαθιστά την άνιση φορολογική μεταχείριση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Εχουμε ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο σχετικά. Θέλω να πιστεύω ότι η τροπολογία θα γίνει αποδεκτή ώστε να στηριχθούν, μεταξύ των άλλων, και οι ΕΑΣ Βόλου και Πηλίου».

Ειδικότερα με το Ν. 4002/2011 εντάχθηκαν στην περαίωση του Ν. 3888/2010 με φορολόγηση επί του 20% των ακαθαρίστων εσόδων τους και οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Η ρύθμιση αυτή αν και αποκατέστησε την άνιση φορολογική μεταχείριση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων έναντι των εμπορικών εταιρειών και λοιπών νομικών προσώπων, εντούτοις δεν συμπεριέλαβε και τις (συνεπείς) Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, που ήδη είχαν υπαχθεί με αίτησή τους στη ρύθμιση του προγενέστερου Νόμου 3888/2010. Αποτέλεσμα της παραπάνω παράλειψης είναι ότι αριθμός Συνεταιριστικών Οργανώσεων εξακολουθούν να φορολογούνται με υπολογισμό του φόρου στο 100% των ακαθαρίστων εσόδων του (παρά το γεγονός ότι το 80% επιστρέφει στους δικαιούχους αγρότες) αντί του 20% που προβλέπεται από τη νέα ρύθμιση.
όχι των βορείων Σποράδων?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger