Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

«Τσουνάμι» κακοκαιρίας χτυπά τη χώρα

«Τσουνάμι» κακοκαιρίας χτυπά τη χώρα


Ποδαρικό με κακοκαιρία έκανε το νέο έτος που πλήττει ήδη από χθες το σύνολο της χώρας.

Ήδη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των ισχυρών ανέμων παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα κυρίως σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και την Ήπειρο όπου οι μετακινήσεις γίνονται με δυσκολία. 
Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 2ο χλμ της επαρχιακής οδού Διδυμοτείχου – Λάδης, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί.
Την κατάσταση δυσχεραίνει και τοπικός χείμαρρος που  υπερχείλισε, στην περιοχή της τοπικής κοινότητας του Δήμου Διδυμότειχου, με αποτέλεσμα τα νερά να καλύψουν το οδόστρωμα και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο αυτό.
Επίσης λόγω αύξησης των υδάτων του ποταμού Ερυθροποταμου, διεκόπη για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία των οχημάτων επί της δυτικής γέφυρας..
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας  στην Πέλλα λόγω συσσώρευσης στο οδόστρωμα.
Κοζάνη: απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων, με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.
Λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα και υπάρχει συνεχή συνεργασία - επαφή με συντονιστικά Περιφερειακά και Δημοτικά όργανα, αρμόδιες Υπηρεσίες και παραχωρησιούχους συντήρησης των οδών.
Προβλήματα και στη Μεσσηνία λόγω υπερχείλισης του Λαγκουβάρδου με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από ασφάλτινη αγροτική οδό προς την εθνική οδό  Πύργου-Μεθώνης.
Βιβλικές καταστροφές σε Πάτρα και Τήνο
Στην Αχαΐα λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, μεγάλα κύματα εισήλθαν επί του οδοστρώματος στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να έχει καλυφτεί με νερό και να έχουμε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα.
Τα νερά υποχώρησαν όμως  στο οδόστρωμα παραμένουν πολλά χώματα, πέτρες και διαφορά αντικείμενα, με αποτέλεσμα η οδός να παραμένει κλειστή. Επίσης στο Ρίο – Αντίρριο, λόγω έντονης θαλασσοταραχής,  έχουν τοποθετηθεί νερόμπαλλες από τον Λιμενικό Ρίου καθώς  και στην διασταύρωση των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου  - Κανελλοπούλου προς πλαζ, όπου έχουν τοποθετηθεί πλαστικά προστατευτικά.
Εν τω μεταξύ, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές.
Ωστόσο, δεν εκτελούνται ακόμη τα δρομολόγια πλοίων από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, όπως και στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας.
Στη Τήνο οι άνεμοι χθες έφταναν τα 11 μποφόρ, ενώ από τη σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρησαν πολλές περιοχές. Στο βίντεο που κατέγραψε κάτοικος του νησιού θα δείτε τα ορμητικά νερά από το λιμάνι παρασύρουν μέχρι και αυτοκίνητα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger