Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η Ρωσία αποδοκιμάζει τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν

ImageΣε  ανακοίνωσή που εξέδωσε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αποδοκιμάζει έντονα την απόφαση του Ιράν να προχωρήσει σε εμπλουτισμό ουρανίου σε υπόγειες εγκαταστάσεις κοντά στην πόλη Qom όπως μετέδωσε το Itar-Tass.
«Η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της και την ανησυχία της  στις  αναφορές για την έναρξη της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου σε ιρανικές εγκαταστάσεις κοντά στην πόλη Qom», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου για να καταλήξει:
«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι το Ιράν συνεχίζει να αγνοεί τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας τα οποία εγείρονται από την ανησυχία της σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα».
Το Ιράν ανακοίνωσε εχθές ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες εμπλουτισμού ουρανίου σενέα πυρηνική εγκατάσταση και μάλιστα υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Τεχεράνης στην υπηρεσία Αλί Ασγάρ Σολτανιέχ.

Η στροφή αυτή της Μόσχας απέναντι στο ιρανικό πρόγραμμα –καθώς ήταν από τις λίγες χώρες που τηρούσαν μια γραμμή ισορροπίας ανάμεσα σε Ιράν και Δύση- ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο, λύνοντας τα χέρια των ΗΠΑ, για την πραγματοποίηση προληπτικών κτυπημάτων στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger