Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η σεισμική "συνάφεια" Σαντορίνης και Δυτικής Ελλάδας και οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Η σεισμική "συνάφεια" Σαντορίνης και Δυτικής Ελλάδας και οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων  Τι δήλωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού της Αθήνας Κ. Μακρόπουλος

Τι δήλωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού της Αθήνας Κ. Μακρόπουλος

Δεν συσχετίζονται ο σημερινός και ο χθεσινός σεισμός, μεταξύ Κρητης και Σαντορίνης, με την όποια δραστηριότητα παρατηρείται στον ηφαιστειακό χώρο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη, δήλωσε στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος. Ο σημερινός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, δεν ήταν ούτε δίδυμος με τον χθεσινό είπε ο κ. Μακρόπουλος. Ηταν ενας διαφορετικός σεισμός. Τέτοια φαινόμενα είχαμε και στο παρελθόν στη Δυτική Ελλάδα που εκτονώθηκαν. Ειναι θετικό ότι δεν ήταν μεγάλο το εστιακό τους βάθος.
Σε ότι αφορά τη Σαντορίνη, ο καθηγητης δήλωσε ότι «υπάρχει μια δραστηριότητα πάνω στη Νέα Καμένη, που έχει ξεκινήσει από τις αρχες του 2011. Ο ΟΑΣΠ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα έχουν εγκαταστήσει 21 σεισμογράφους και παρακολουθούν όλα τα δεδομένα. Το φαινόμενο βρίσκεται στην αρχή του κίτρινου, με βάση την επιστημονική κλίμακα πράσινο - κίτρινο- ροζ - κόκκινο.Το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή. Δεν είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται από τη μία μέρα στην άλλη».
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ενόψει και της τουριστικής περίοδου, για να μην πληγεί η τουριστική κίνηση και οι αφίξεις στο νησί», επισήμανε, τέλος, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger