Και ξαφνικά ξυπνήσαμε. Και τρίβουμε τα μάτια μας και τσιμπιόμαστε μήπως ακόμα ονειρευόμαστε κάποιον απίθανο εφιάλτη.

Βέβαια όλοι μας γνωρίζαμε από καιρό ότι η κατάσταση ήταν άσχημη. Όλοι μας περιμέναμε κάποια μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την παγκόσμια οικονομική κρίση. ……

.Στο πλαίσιο των αντιδράσεων των Γερμανών και των άλλων εταίρων μας για την οικονομία μας , ακούστηκαν πολλά.

Μεταξύ πολλών φαιδρών, ακούστηκε και το …”οι Έλληνες είναι κότες”. Αν το φιλοσοφήσεις, το ....παρατσούκλι μας πάει γάντι  



Είμαστε τσαμπουκάδες μόνο όταν είμαστε μέσα σε όχλο (γήπεδα, πορείες, κρυμμένοι πίσω από κουκούλες κ.λ.π.).

Όταν συλληφθεί κάποιος, το παίζει κότα και αρνείται κατηγορηματικά την ενοχή του, ακόμα και όταν αυτή είναι οφθαλμοφανής. Τις περισσότερες φορές βάζει την μάνα του στο δικαστήριο να κλαψουρίζει.

Είμαστε κότες γιατί όταν χρειαζόμαστε κάτι (συνήθως διορισμό στο δημόσιο), δεν παλεύουμε για να το επιτύχουμε μόνοι μας, αλλά τρέχουμε πίσω από τον(τους) βουλευτή(ές), γλείφοντας και παρακαλώντας.

Αυτό έχει τριπλό κακό αποτέλεσμα: α) αναγκάζει τον βουλευτή να “παρανομήσει”, β) δίνει υπέρμετρη αξία στον βουλευτή, κάτι που δεν του αξίζει και γ) επιβαρύνει το κακόμοιρο το κράτος με μη χρήσιμες προσλήψεις, πράγμα που μας έφερε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα.

Είμαστε κότες γιατί ενώ όλοι βλέπαμε την λαμογιά και την κατασπάραξη του δημόσιου χρήματος, κανείς μας δεν τόλμησε να βγει μπροστά και να βροντοφωνάξει εναντίον αυτής της κατάστασης. Και οι όποιες λίγες φωνές που ακούγονταν, πνίγονταν μέσα στην γενική αδιαφορία και στον ζαμανφουτισμό. Αρχικά η φοροκλοπή ήταν “μαγκιά”.

Στο τέλος κατέληξε να είναι γενικός κανόνας (πλην των μισθωτών και συνταξιούχων που αδυνατούν να το κάνουν). Όμως οποία ΑΝΟΗΣΙΑ!!! Εμείς που αδιαφορούσαμε, θα πληρώσουμε τώρα τα κλεμμένα.

Όμως ως εδώ. Φτάνει πια. Θέλω να ελπίζω ότι αυτήν την φορά οι πολίτες θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των υποχρεώσεών μας και θα πάψουμε να είμαστε άπραγες. Θα πολεμάμε και θα καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια παρανομίας που θα υποπέσει στην αντίληψή μας. Ίσως τότε οι φίλοι μας  πάψουν να μας αποκαλούν κότες.!!

ΠΕΡΣΕΑΣ

 

Πηγή


Πηγή: http://attikanea.blogspot.com