Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ανατράπηκε η βάρκα παράνομων μεταναστών Έρευνες για 9χρονο κορίτσι και τον παππού του στα παγωμένα νερά του Έβρου


 
Αθήνα
Αγνοείται η τύχη 9χρονου κοριτσιού και του παππού του από το πρωί της Κυριακής, όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα -μαζί με άλλους 9 παράνομους μετανάστες-, η βάρκα τους ανετράπη και παρασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά του Έβρου.

Αντίθετα, ένα αγοράκι ηλικίας 3 ετών σώθηκε και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το μικρό αγόρι είχε στην αγκαλιά του παράνομος μετανάστης που συνελήφθη από την αστυνομία, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, στην περιοχή του κάμπου Ορεστιάδας. Οι δύο μετανάστες είπαν στους Αστυνομικούς ότι μαζί με ακόμη εννέα άτομα επέβαιναν σε βάρκα, η οποία ανετράπη από τα ορμητικά νερά του Έβρου.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό επιζώντων με τη χρήση πλωτών μέσων αλλά και ομάδων που ερευνούσαν τις όχθες του Έβρου. Στη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του Έβρου ακόμη επτά παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του μικρού αγοριού.

Παρότι οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπισθούν το 9χρονο κοριτσάκι και ο παππούς του, που σύμφωνα με μαρτυρίες των άλλων μεταναστών, επέβαιναν στην βάρκα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού με τους παράνομους μετανάστες


Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, το οποίο ανετράπη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό τέλος πέντε μετανάστες και να τραυματιστούν άλλο 10. 

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έναν 44χρονο υπήκοο Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου
σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, της έκθεσης ατόμων σε κίνδυνο, καθώς και της κλοπής και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης, η αστυνομία αναζητά ακόμη δύο αλλοδαπούς, έναν ρώσικης και ένας αραβικής καταγωγής, οι οποίοι προπορεύονταν του φορτηγού, στο οποίο επέβαιναν οι 48 μετανάστες. 

Από την αστυνομία προκύπτει ότι οι τρεις αλλοδαποί παρέλαβαν τους 48 μετανάστες από την Αθήνα, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ για τον καθένα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Opera.
I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I'd
post to let you know. The style and design look great though!
Hope you get the issue resolved soon. Thanks

my web-site; how to lower cpu usage

Powered By Blogger