Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Απειλείται με κατάργηση η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας

alt
Έντονη είναι η φημολογία, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάργηση της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, η οποία εδρεύει στο Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στη ΒΙ.ΠΕ Μακρυχωρίου Λάρισας.
Σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, αν γίνει τελικά πράξη αυτό θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη, συγκριτικά με άλλες περιφέρειες, επιχειρησιακή δύναμη διάσωσης της Θεσσαλίας.
Η ανακοίνωση των υπαλλήλων έχει ως εξής: «Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η δραστηριότητα και η προσφορά της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας είναι ευρέως γνωστή και συγκεκριμένα:
1.Καλύπτει το μεγαλύτερο χιλιομετρικό Εθνικό Δίκτυο (ΠΑΘΕ&Ε65) με νευραλγικό σημείο τα Τέμπη, όπου κατασκευάζεται και θα λειτουργήσει η μεγαλύτερη σήραγγα, μήκους 6 χιλιομέτρων.
2.Διασφαλίζει μεγάλο μήκος σιδηροδρομικού δικτύου με τις δύο (2) μεγαλύτερες κλειστές σύραγγες στην Ελλάδα (Τεμπών 4 χλμ & Πλαταμώνα 2 χλμ).
3.Καλύπτει το μεγαλύτερο ορεινό όγκο(Όλυμπος-Κίσσαβος-Πήλιο-Μαυροβούνι και μεγάλη περιοχή της Πίνδου στα όρια Μετσόβου) με ότι αυτό συνεπάγεται.
4.Διασφαλίζει μεγάλο μήκος χερσαίου υγρού στοιχείου (Πηνειός ποταμός και τεχνητές λίμνες Μέγδοβα και Σμοκόβου).
5.Καλύπτει χημικά συμβάντα από τις τρεις (3) ΒΙ.ΠΕ (δύο του Βόλου και μία της Λάρισας) και πληθώρας εργοστασίων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.
6.Καλύπτει γεωστρατηγικά σημεία (Α.Τ.Α,1η Στρατιά, Στρατηγείο ΝΑΤΟ).
7.Διασφαλίζει κομβικά σημεία ενέργειας όπως ο αγωγός καυσίμου Στρατού και ο αγωγός Φυσικού Αερίου.
8.Στην περιοχή ευθύνης της (Περιφέρεια Θεσσαλίας) λειτουργούν δύο χιονοδρομικά κέντρα (Πήλιο & Περτούλι) με ότι αυτό συνεπάγεται.
9.Διαθέτει την μεγαλύτερη επίσημα πιστοποιημένη ορειβατική ομάδα μετά την 1η ΕΜΑΚ Αθηνών και
10.Δεν τίθεται θέμα λειτουργικών εξόδων που να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, διότι συστεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο της Πυροσβεστικής μαζί με τον Σταθμό της ΒΙ.ΠΕ Λάρισας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger