Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επιδότηση του 40% των εργοδοτικών εισφορών

Από τον ΟΑΕΔ για τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας
Κίνητρα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το χρόνο, προκειμένου να διατηρήσουν το προσωπικό τους στις θέσεις εργασίας του, προσφέρει ο ΟΑΕΔ, με πρόγραμμα επιχορήγησης μέρους του μη-μισθολογικού κόστους, το οποίο ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ προσφέρει για διάστημα 12 μηνών, ως επιχορήγηση στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα, ποσό αντίστοιχο στο 40% των ασφαλιστικών εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη. Οι εισφορές υπολογίζονται πάνω στις πραγματικές μικτές αποδοχές των εργαζόμενων, μέχρι το ύψος του 30πλάσιου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου.
Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα είναι οι υπάλληλοι που απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου όσο και το προσωπικό που απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εφόσον ο εργοδότης επεκτείνει τις συμβάσεις αυτές έως το τέλος του 12μήνου του προγράμματος.
Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας που διαθέτουν άδεια του ΕΟΤ. Προϋπόθεση για την ένταξή τους είναι να μην έχουν προχωρήσει σε μείωση προσωπικού μέσα στο τρίμηνο πριν την υποβολή της αίτησης. Μια ξενοδοχειακή επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για κάποια μόνον από τις μονάδες της (για παράδειγμα κατάλυμα, μαρίνες, spa, γκολφ κλπ) ενώ σημειώνεται ότι η ενίσχυση που θα λάβει δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ για χρονική περίοδο τριών ετών. Για ξενοδοχειακές μονάδες που περιλαμβάνουν συνδεδεμένες επιχειρήσεις οι ενισχύσεις υπολογίζονται αθροιστικά.
Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα απαιτεί την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για επιχορήγηση μέσα στον μήνα που ακολουθεί τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ΑΠΔ τριμήνου και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ελέγχουν τα δικαιολογητικά και το εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα και προβαίνουν στην καταβολή της επιχορήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger