Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Χιλιάδες επισκέπτες στη Μαγνησία


Χιλιάδες επισκέπτες  στη Μαγνησία
Από χθες το πρωί ξεκίνησε η έλευση τουριστών που αποφάσισαν να περάσουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στη Μαγνησία αλλά και στα νησιά των Β. Σποράδων. Για τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο ταξίδεψαν μέχρι και το βράδυ πάνω από 3.300 επιβάτες με τα δελφίνια και τα πλοία, ενώ έντονη κινητικότητα υπήρξε στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Από την πλευρά της η Τροχαία έχει αυξήσει τις δυνάμεις της στην είσοδο της πόλης αλλά και σε κομβικά σημεία όπως η Αγριά, ωστόσο κάνει λόγο για ελάχιστη κίνηση σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι.
  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
  
Μπορεί η περίοδος να είναι πολύ δύσκολη σε ό,τι αφορά τον οικονομικό τομέα, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που επέλεξαν το Νομό Μαγνησίας και τις Β. Σποράδες για να περάσουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
 
Χιλιάδες κόσμου μετακινήθηκαν με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, καθώς από την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν έκτακτα δρομολόγια προς το Βόλο. Ειδικότερα υπήρξαν πέντε έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα προς Βόλο και τρία από Θεσσαλονίκη. Χθες υλοποιήθηκαν δύο έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα και ένα από Θεσσαλονίκη.
 
Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης επεσήμανε πως παρ’ όλη την κρίση η κίνηση ήταν αυξημένη, όχι όμως όπως άλλες χρονιές. Σημείωσε πως πολλοί ήταν οι ταξιδιώτες που προτίμησαν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία για τις γνωστές παραλίες του Ανατολικού Πηλίου και σημείωσε πως οι διακοπές των περισσοτέρων θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, ενώ ήδη έχουν γίνει κρατήσεις για το ταξίδι της επιστροφής.
 
 
Αυξημένη όμως ήταν η κίνηση και στο λιμάνι της πόλης. Από χθες το πρωί έως και το απόγευμα με τα δύο δελφίνια και τα δύο πλοία ταξίδεψαν για τις Β. Σποράδες πάνω από 2.000 επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ενώ μέχρι το βράδυ με τα υπόλοιπα δρομολόγια ταξίδεψαν ακόμη 1.300 και πλέον επιβάτες.
 
Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου η Τροχαία Βόλου αύξησε τα μέτρα κυρίως στην είσοδο της πόλης, στην οδό Λαρίσης, αλλά και σε κομβικά σημεία όπως η Αγριά. Σύμφωνα με τους άνδρες της Τροχαίας η κίνηση στην είσοδο της πόλης ήταν ισχνή και μάλιστα σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι τα Ι.Χ. υποδιπλασιάστηκαν.
 
Το μποτιλιάρισμα στα φανάρια της ΕΨΑ στην Αγριά αποφεύχθηκε μιας και τροχονόμοι βρίσκονταν χθες από πολύ νωρίς στο σημείο και κατηύθυναν την κίνηση.
 
Τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι αυξημένα μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, όταν οι ταξιδιώτες θα επιστρέψουν στις βάσεις τους.
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/37339/--.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger