Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ


ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΒΟΗΘΑΤΕ  ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΉ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ 80% ΑΝ ΕΙΝΑΙ 40 ΖΉΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΨΥΛΛΟ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΟΥ ΟΛΑ ΑΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΡΩΤΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΤΙΜΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ Ε ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ ΕΔΩ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ 
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/37192/-80--.aspx 
Πληρότητα 80% περίπου στη Σκόπελο

Την πεποίθηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα κλείσει με πτώση της τάξης του 20-25% διατυπώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου κ. Γιάννης Γιολδάσης, λαμβάνοντας υπόψη τα αριθμητικά δεδομένα που ισχύουν στην παρούσα φάση. Συγκεκριμένα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νησιού, κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 75-80%, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο υπερέβαινε το 90% στις ξενοδοχειακές μονάδες. Παράλληλα όμως, υπάρχουν αποκλείσεις πέραν του μέσου όρου, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει πληρότητα άνω του 80%, αλλά και κάτω του 70%, γεγονός που γεννά έντονο προβληματισμό στους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες, γενικότερα, του νησιού. «Οι εξελίξεις διαμορφώνονται όπως ακριβώς τις είχαμε προβλέψει διότι δεν περιμέναμε ότι η ελληνική αγορά θα έχει την δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια» σχολιάζει ο κ. Γιολδάσης και προσθέτει ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη περίοδος, είναι η περίοδος κατά την οποία ταξιδεύουν οι έλληνες».
Στο μεταξύ, ξεκίνησε πρόσφατα η εκπτωτική καμπάνια που διοργάνωσαν από κοινού οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες του νησιού, προκειμένου να προσελκύσουν έλληνες τουρίστες. Αρκετές επιχειρήσεις της Σκοπέλου συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και οι εκπτώσεις που θα ισχύσουν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, αποτελούν θετικό κίνητρο για αρκετούς ημεδαπούς τουρίστες. Ηδη έχουν εκδοθεί εκπτωτικά κουπόνια, οι κάτοχοι των οποίων θα τύχουν ειδικών τιμών επισκεπτόμενοι τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Γιολδάσης «σε ότι αφορά στα ξενοδοχεία ειδικότερα, οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 8 έως 17%, έτσι ώστε κάθε ξενοδόχος, ανάλογα με την διαθεσιμότητα που έχει, να πραγματοποιήσει την ανάλογη έκπτωση, στις ήδη μειωμένες τιμές». Κατά συνέπεια, στην παρούσα φάση, οι τιμές σ’ ένα δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου δύο ή τριών αστέρων, κυμαίνονται μεταξύ 55-65 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική μείωση σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του προέδρου των ξενοδόχων της Σκοπέλου η διαφημιστική καμπάνια της επόμενης σεζόν θα ξεκινήσει νωρίτερα και θα δοθεί βαρύτητα στον εισαγόμενο τουρισμό, προκειμένου να αντισταθμιστεί η συνεχής μείωση των ημεδαπών τουριστών. «Είμαστε αναγκασμένοι, τονίζει ο κ. Γιολδάσης, να καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για να τονώσουμε την αγοραστική κίνηση από το εξωτερικό. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, προσθέτει ο ίδιος, γιατί είναι η μόνη πλευρά που μπορεί να μας δώσει κάτι, δεδομένου ότι η ελληνική, προβλέπουμε ότι θα παρουσιάσει και άλλη πτώση. Ηδη ο κόσμος είναι λιγότερος σε σχέση με πέρυσι και θα προσπαθήσουμε να ισοσκελίσουμε από το εξωτερικό την πτώση της ελληνικής αγοράς» καταλήγει ο κ. Γιολδάσης. Ο προβληματισμός που επικρατεί είναι, κατά συνέπεια, έντονος και όπως εκτιμάται η πτώση του τουρισμού στο νησί θα αγγίξει το 30% με ορίζοντα διετίας.
Ο ΚΥΡΙΟΣ
ΓΛ. ΥΔΡ. ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger