Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΕΜΕΙΣ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ

Στο λιμάνι του Βόλου σήμερα τα ταξί
Στο λιμάνι του Βόλου σήμερα τα ταξί

Στο λιμάνι θα βρεθούν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου, οι οποίοι δεν θα προχωρήσουν όμως σε αποκλεισμό, αλλά θα ενημερώσουν τους ταξιδιώτες για τα αιτήματά τους. Οι αυτοκινητιστές έχουν στα χέρια τους ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά και τα αγγλικά και θέλουν με αυτό τον τρόπο να δείξουν πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα στον τουρισμό. Στο μεταξύ η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας καλεί τους ιδιοκτήτες ταξί να επιλέξουν τρόπους διαμαρτυρίας οι οποίοι δεν θα πλήττουν τον τουρισμό.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Αλλάζουν σήμερα το σημείο συνάντησής τους οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου και από το Εκθεσιακό Κέντρο μεταφέρονται στο λιμάνι της πόλης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί κ. Τάσο Δεμερτζή οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να βρεθούν στο λιμάνι όχι όμως να προβούν σε αποκλεισμό του ή να εμποδίσουν ταξιδιώτες να επιβιβαστούν ή αποβιβαστούν στα πλοία και το δελφίνι.
«Θα πραγματοποιήσουμε μια ειρηνική διαμαρτυρία διότι δεν επιθυμούμε να ταλαιπωρήσουμε το κοινό και να γίνουμε αιτία προβλημάτων. Θα είμαστε στις 9 το πρωί στο λιμάνι και θα διανείμουμε ενημερωτικά φυλλάδια με τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας στους τουρίστες, τα οποία είναι τυπωμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά», υποστήριξε ο κ. Δεμερτζής.
Χθες οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου επισκέφθηκαν την αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση προκειμένου να της εκθέσουν τα προβλήματά τους.
Ο κ. Δεμερτζής σημείωσε πως στη Βουλευτή κατατέθηκαν όλα τα ψηφίσματα της Ομοσπονδίας, αλλά και του τοπικού συλλόγου, αν και η ίδια ήταν πλήρως ενημερωμένη για όλες τις κινήσεις των αυτοκινητιστών.
Η κ. Ζήση, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί του Βόλου, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος του κλάδου και προώθησε όλα τα ψηφίσματα σε υπόμνημά της στον αρμόδιο Υπουργό.
Σήμερα οι αυτοκινητιστές μετά από την κινητοποίησή τους στο λιμάνι θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Έκκληση ξενοδόχων
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί, να επιλέξουν τρόπους διαμαρτυρίας, οι οποίοι να μην πλήττουν τον τουρισμό αλλά ούτε κι άλλες επαγγελματικές τάξεις.
Ειδικότερα σημειώνεται στην επιστολή πως «Πέρα από τις επιπτώσεις που δέχεται η Μαγνησία από την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί σε εθνικό επίπεδο με απώλεια μεγάλου αριθμού κρατήσεων από το εξωτερικό θέλουμε να πιστεύουμε ότι τοπικά θα συνεχίσουν να μην υπάρχουν παράνομες κινητοποιήσεις ιδιοκτητών ταξί, με αποκλεισμούς των λιμανιών και των αεροδρομίων και με τα μπλόκα που στήνουν στο οδικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου να μην προχωρήσει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σε μηνυτήριες αναφορές.
Καλούμε την ύστατη στιγμή τους επαγγελματίες ιδιοκτητών ταξί να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να επιλέξουνε τρόπους διαμαρτυρίας οι οποίοι να μην πλήττουν τον τουρισμό αλλά ούτε κι άλλες επαγγελματικές τάξεις. Το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας πρέπει να εξασφαλίζει και το δημοκρατικό δικαίωμα του «επιχειρείν»».
http://www.taxydromos.gr
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 
Αφού εξάντλησε και με την αμέριστη συμπαράσταση των γνωστών ΜΜΕ τα προσφιλή μέτρα της συκοφάντησης, της διάσπασης, του αποπροσανατολισμού, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την κρατική βία ενάντια στους ταξιτζήδες. Με τρομοκρατική Εγκύκλιο στους Περιφερειάρχες για αφαίρεση των αδειών σε όσους ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμων, επιχειρεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των χιλιάδων ταξιτζήδων που εδώ και 15 μέρες υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας τους σε αντιπαράθεση με τα σχέδια εισβολής των εταιρειών. Η στάση αυτή της Κυβέρνησης είναι γνωστή πλέον στους εργαζόμενους καθώς ο καθένας από τη μεριά του την έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα. Οι ναυτεργάτες, οι αγρότες, οι φορτηγατζήδες, οι νοσοκομειακοί, οι εργάτες των δήμων, παλιότερα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Η επίθεση εναντίον της εργασίας και της ζωής των ταξιτζήδων πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση συνολικά από το εργατικό κίνημα και από τη νεολαία καθώς η νίκη ενός κλάδου είναι νίκη όλων των εργαζομένων και το αντίστροφο. Αυτή η πολιτική είναι αντιλαική δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger