Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ξενοδόχοι σε απόγνωση σε όλοι την Ελλάδα ,άλλα στην Μαγνησία ο πρόεδρος των ξενοδόχων είναι ευχαριστημένος ότι πάμε καλά γιατί λέει ψέματα ?

Σήμα ξενοδοχείου
Πλήγμα στη βιοσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων επιφέρουν από τη μια οι παλλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα του ΦΠΑ και από την άλλη η κάθε λογής απαίτηση των επαγγελματικών κλάδων που με δούρειο ίππο τον ελληνικό τουρισμό επιχειρούν να διεμβολίσουν τον πλέον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, προς άγραν των συμφερόντων τους.
Με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στη διατροφή ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης επισημαίνει ότι η επόμενη χρονιά προδιαγράφεται εξαιρετικά δύσκολη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την οικονομία και το περιφερειακό εισόδημα.
Όπως τονίζει ο κ. Τσακίρης το φετινό συγκριτικό πλεονέκτημά της Ελλάδας, αφενός των χαμηλών τιμών θα έχει εξαντληθεί και αφετέρου θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στους προορισμούς που αντιμετώπισαν κοινωνικές αναταράξεις στην αρχή της περιόδου, στρέφοντας το ρεύμα των πελατών προς άλλα κράτη -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- χώρες που θα επανέλθουν του χρόνου  στην αγορά με ακόμη χαμηλότερες τιμές.
Ειδικότερα, η επίδραση της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, για το  τουριστικό πακέτο θα ανέλθει  στα ξενοδοχεία ALL INCLUSIVE  από 9,30% σε 11,80%, στα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή από 7,80% σε 9,80% και στα ξενοδοχεία με πρωινό από 7,80% σε 9,10%.
Η επόμενη μέρα της απεργίας των Ταξι θα είναι η πλέον κρίσιμη για τον ελληνικό τουρισμό, αφού θα έχει φανεί τι έχει “γραφτεί” στο υποσυνείδητο των δυνητικών μελλοντικών πελατών, γεγονός που θα αποτυπωθεί στις πρώτες κρατήσεις για το 2012.
Οι καταστάσεις που βίωσαν οι ξένοι και οι Έλληνες επισκέπτες και ταξιδιώτες σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς, είναι εικόνες ντροπής και εξευτελισμού, απαράδεκτες για μια χώρα που θέλει να στηρίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της στον τουρισμό, να δημιουργεί και να συντηρεί χιλιάδες θέσεις εργασίας (του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβανομένου) και να προβάλλει τις καλές της υπηρεσίες και υποδομές.
http://www.ltcnews.gr/epikairotita/foreis/xenodochi-se-apognosi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger