Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Συλλήψεις μελών σπείρας στο Βόλο

Συλλήψεις μελών σπείρας στο Βόλο
Δύο αλλοδαποί ηλικίας 37 και 20 ετών συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου καθώς διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπές ναυτιλιακού εξοπλισμού και εξωλέμβιων μηχανών στη θαλάσσια περιοχή «ΠΛΑΚΕΣ ΜΑΡΑΘΟΥ» Νομού Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μετέβησαν στις «ΠΛΑΚΕΣ ΜΑΡΑΘΟΥ», όπου εντόπισαν δύο ύποπτα Ι.Χ.Ε. οχήματα καθώς και τέσσερα (04) άτομα που βρίσκονταν στο χώρο.
Με την έλευση των υπηρεσιακών οργάνων στην περιοχή, τα τρία εκ των τεσσάρων ατόμων τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας το ένα όχημα παρατημένο και κλειδωμένο (χωρίς κλειδιά) ενώ ο 20χρονος εντοπίσθηκε εντός του δεύτερου Ι.Χ.Ε. οχήματος, όπου του έγινε η απαιτούμενη νομότυπη έρευνα.
Κατά τον έλεγχο, ανευρέθησαν, εντός του πορτ μπαγκάζ, ένα σετ εργαλειοθήκης ενώ κάτω από το κάθισμα του οδηγού, μια ηλεκτρονική ναυτιλιακή συσκευή αλιείας – βυθόμετρο, το οποίο είχε αφαιρεθεί από ερασιτεχνικό σκάφος με τη χρήση εργαλείου κόφτη.
Κατά τη διεξαγωγή της προανάκρισης, ο 20χρονος συλληφθείς ομολόγησε τις πράξεις κλοπής εξωλέμβιων μηχανών κατά το τελευταίο διήμερο στη θαλάσσια περιοχή Νομού Μαγνησίας καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Νομού Φθιώτιδας, μαζί με τους τρεις συνεργούς του.
Τα κλοπιμαία τα παρέδιδαν σε Έλληνα ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος της σπείρας, με έδρα την Αθήνα, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Ρουμανία.
Επίσης ο 20χρονος αλλοδαπός υπέδειξε στο προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Βόλου, χερσαίο χώρο, στην περιοχή «ΜΑΡΑΘΟΥ», όπου είχαν εναποθέσει κλαπείσα εξωλέμβια μηχανή, η οποία και ανευρέθη. Κατά την παραμονή τους στην ανωτέρω περιοχή, αναγνωρίσθηκε από τον ίδιο και συνελήφθη, κατόπιν καταδίωξης, ο 37χρονος αλλοδαπός συνεργός – δράστης.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενώ τα οχήματα και τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν ως πειστήρια της αξιόποινης πράξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger