Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ροδούλα Ζήση: «Ο κ. Παπατόλιας έβαλε αυτογκόλ στην ομοψυχία της πόλης»



Το γεγονός ότι ο Απόστολος Παπατόλιας έβαλε αυτογκόλ, αναφορικά με τη στάση του για τη συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, επισήμανε μιλώντας το πρωί στο ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ 102,5, και το magnesianews.gr, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, που εξέφρασε τη λύπης της, «γιατί είναι ένας άνθρωπος ικανός, επικοινωνιακός, που μπορεί και χειρίζεται το λόγο πολύ καλά και έχει προσόντα».

Η Ρ. Ζήση ζητάει σεβασμό, όπως έκανε και η ίδια σε παλιότερους βουλευτές και όχι υπονόμευση και προκαλεί τον πρώην Νομάρχη, αν νομίζει ότι είναι καλύτερος νομικός και πολιτικός, στην εκλογική αναμέτρηση, ενώ έκανε λόγο για μιζέρια και παλαιοκομματική τακτική.

Όπως δήλωσε η Ροδούλα Ζήση στο magnesianews.gr, αναφερόμενη στο θέμα της μη πρόσκλησης του Απόστολου Παπατόλια στη σύσκεψη των βουλευτών και φορέων με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, δήλωσε ότι δεν κάλεσε τους φορείς στο σπίτι της, διότι δεν ήταν η ίδια, οικοδέσποινα, αλλά το υπουργείο και η κυβέρνηση.

«Εγώ ήμουν οικοδέσποινα όταν ο κ. Παπατόλιας ήταν υποψήφιος Νομάρχης και του έκανα 40 τραπέζια στο σπίτι μου, με 800 άτομα, για να κερδίσει αναγνωρισιμότητα και πόντους για τις εκλογές», σημείωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, που συμπλήρωσε ότι έχει να μιλήσει μαζί του πάνω από τρεις μήνες, όταν βρέθηκαν σε ένα γάμο μιας συνεργάτιδάς της, στην Αθήνα.

«Από κει και πέρα συνέβησαν διάφορα γεγονότα στο γραφείο μου στο Βόλο και στη Βουλή και ένα τηλέφωνο, όπως έκαναν όλοι οι πολίτες, δεν μου έκανε», δήλωσε η Ροδούλα Ζήση, που τόνισε ότι πίστευε ότι αυτό επιλέγει να κάνει.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής, ο κ. Παπατόλιας δεν επικοινώνησε μαζί της, ούτε τις τελευταίες ημέρες, με τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό, που επικοινώνησαν μαζί της πολλοί πολίτες και φίλαθλοι, που είχε χρόνια να τους δει.

Η κα Ζήση δήλωσε ότι «εκτιμώ όλους τους συντρόφους, τους συναδέλφους και τους ανθρώπους, αλλά ο καθένας μας κρίνεται από τη στάση του, τον χαρακτήρα του και την πορεία του». Τόνισε δε ότι ο κ. Γερουλάνος, στην προσπάθεια που έκανε η ίδια, δεν ήθελε να δει άλλους ανθρώπους, εκτός από την ίδια και τον Κώστα Καρτάλη.

Η ίδια δήλωσε ότι αρνήθηκε να υπάρχει μια εσωκομματική συνάντηση και επιδίωξε να πετύχει τον ενωτικό χαρακτήρα και τον συμβολισμό ότι όλη η πόλη είναι μαζί, ώστε όλα τα επιχειρήματα να συνιστούν μια συνθετική δυνατή πρόταση, απέναντι στην Πολιτεία και στους θεσμούς του ποδοσφαίρου. Η ίδια τόνισε ότι, μετά από πολλά τηλεφωνήματα ο υπουργός Πολιτισμού της είπε να καλέσει τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Βόλου, αλλά κανέναν άλλο.

Η κα Ζήση ανέφερε ότι, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, της τηλεφώνησε ο κ. Παπατόλιας και της είπε ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτισμού που είπε ότι δεν είχε πρόβλημα μαζί του και να ρωτήσει την ίδια που το οργάνωσε. «Εγώ του είπα ότι εκείνη τη στιγμή, στο παρά ένα λεπτό, να κάνει την οικοδέσποινα. Απάντησα δε ότι αν στο είπε ο υπουργός μπορείς να έρθεις», ανέφερε η Ροδούλα Ζήση, που συμπλήρωσε ότι μέχρι και μετά τη σύσκεψη δεν της είπε ο κ. Γερουλάνος να καλέσει τον κ. Παπατόλια.


Η αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι δεν μπορούσε η ίδια να καλέσει όποιον θέλει, αφού της είπε ο υπουργός για συγκεκριμένα άτομα και συμπλήρωσε ότι η ίδια ήθελε να βρίσκεται και η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνάντηση.

«Όλοι κρύβουμε τις επιθυμίες μας»

Η κα Ζήση άφησε αιχμές κατά του Απ. Παπατόλια, λέγοντας: «αυτή την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και που όλοι κρύβουμε τους εγωισμούς μας και τις επιθυμίες μας, για να πετύχουμε στόχους και να είμαστε μια δυνατή ομάδα, αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλύτερος νομικός από τον δήμαρχο του Βόλου, από τον νομικό του Ολυμπιακού Θαν. Χαρμάνη και από οποιονδήποτε άλλο, πάει μόνος του στον υπουργό, στην ΕΠΟ, δημοσιοποιεί τα επιχειρήματά του. Δεν παρακαλάει και λέει μου φταίει η Ροδούλα».

Ερωτηθείσα αν ξεκίνησε η κόντρα, επειδή ο κ. Παπατόλιας επιθυμεί να είναι βουλευτής, η Ροδούλα Ζήση απάντησε μακάρι να είναι, διότι είναι πολύ καλή προσωπικότητα και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από τέτοιες.

Μάλιστα τόνισε ότι «αυτά που δηλητηριάζει ο κ. Παπατόλιας, στους bloggers και στους φίλους του, μου θυμίζουν «παράγκα». Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες των κρίσεων, η μεγαλοψυχία, η ευγένεια και η ταπεινότητα, δείχνουν ποιος αξίζει να είναι υποψήφιος και ηγέτης και όχι τα επικοινωνιακά τρικ, οι παρέες και οι συνδυασμοί».

«Ιδού η Ρόδος…»

«Ο κ. Παπατόλιας έβαλε αυτογκόλ και λυπάμαι, γιατί είναι ένας άνθρωπος ικανός, επικοινωνιακός, που μπορεί και χειρίζεται το λόγο πολύ καλά και έχει προσόντα», δήλωσε η Ρ. Ζήση, που τόνισε ότι, αν μπορούσε να αποκλείει άτομα, τότε είναι πολύ δυνατός άνθρωπος και πάνω από τον πρωθυπουργό.
Καταλήγοντας η Ροδούλα Ζήση τόνισε ότι αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλύτερος νομικός και πολιτικός ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Υπάρχουν οι εκλογές.

«Με τον θεσμικό μου ρόλο δίνω μάχες για τα ζητήματα της Μαγνησίας. Δεν το κάνω ούτε με κουτσομπολιά, ούτε με υπονομεύσεις, ούτε με τους bloggers. Όταν έγινα βουλευτής σεβόμουν όσους προϋπήρχαν ή ήμασταν μαζί βουλευτές για ένα διάστημα. Είχα μάθει να σέβομαι και όχι να υπονομεύω και δεν χρησιμοποίησα ποτέ το internet για να κάνω κακό στους άλλους», ήταν η δήλωση της αντιπροέδρου της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger