Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

«Προβληματική η διάταξη για την τουριστική κατοικία»


Κατά την ομιλία του στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, και αναφερόμενος ειδικότερα στις διατάξεις για την τουριστική κατοικία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης σημείωσε μεταξύ άλλων : «Είμαι καταρχήν θετικός για το νέο τουριστικό προϊόν που εισάγεται από το νομοσχέδιο, δηλαδή της οργανωμένης, εντός πεντάστερων ξενοδοχείων, ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών κατοικιών.

Ζητώ από το Υπουργείο Οικονομικών να ενισχύσει τις διατάξεις με την πρόνοια της έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων που διασφαλίζουν τόσο το περιβάλλον (μέσα από ενιαίους κανόνες πολεοδόμησης) όσο και την ίδια τη ρύθμιση της τουριστικής κατοικίας, απαλλαγμένης προφανώς από τις παρεκκλίσεις που προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.»

Για το ν/σ του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα

«Θεωρώ αναγκαία την προσαρμογή – μείωση – των προστίμων για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Όπως θεωρώ αναγκαία την αυστηροποίηση των προστίμων για μεγάλες ή/και πολυτελείς κατασκευές καθώς και τη διαμόρφωση τους ώστε να περιλαμβάνεται ποσόν που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές των κατ' ελάχιστον υποχρεωτικών απαιτούμενων ημερών οικοδομικής εργασίας και ποσοστό επί της φορολογίας ακίνητης περιουσίας που δεν καταβλήθηκε.

Αυτονόητο είναι επίσης ότι θα πρέπει τα πρόστιμα για αυθαίρετα που άλλαξαν χρήσεις και χρησιμοποιήθηκαν για εμπορικούς σκοπούς, να διαμορφωθούν και με βάση την υπεραξία του ακινήτου που διαμορφώθηκε. Η τακτοποίηση των αυθαιρέτων δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος αυτών που τήρησαν τους νόμους συνεισφέροντας στα έσοδα του Κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger