Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αστραψε και βρόντηξε στο Βόλο και στην Σκόπελο τα ίδια είχαμε το βράδυ εχτές

Αστραψε και βρόντηξε στο Βόλο
Αυγουστιάτικο μπουρίνι αναστάτωσε χθες το βράδυ το Βόλο. Το καιρικό σκηνικό άλλαξε άρδην και μέσα σε λίγα λεπτά την καλοκαιρία διαδέχθηκαν οι αστραπές, ο δυνατός αέρας και δυνατή βροχή.
Λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ στην πόλη το μπουρίνι έφερε τα πάνω-κάτω. Καταστήματα εστίασης άδειασαν, καθώς οι θαμώνες εγκατέλειψαν τρέχοντας τα τραπέζια και δρόμοι ερήμωσαν από πολίτες που έτρεχαν για να αποφύγουν την έντονη βροχή.
Η νεροποντή έπεσε με το... τσουβάλι για περίπου δέκα λεπτά και συνεχίστηκε με μειωμένη ένταση, αλλά με τις αστραπές να επιμένουν μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα.
Από τον μανιασμένο αέρα, ο οποίος έδωσε σύντομο προμήνυμα του μπουρινιού, μέχρι και κάδοι απορριμμάτων μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ από τον εκκωφαντικό θόρυβο των αστραπών χτυπούσαν συναγερμοί αυτοκινήτων.
Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικά που προκλήθηκαν από την αιφνίδια αλλαγή του καιρού. Στο λιμεναρχείο Βόλου καμία κλήση δεν είχαν λάβει οι λιμενικοί, ενώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνθηκαν πολίτες, οι οποίοι ενημέρωσαν για δέντρα που λύγισαν από τους ανέμους και τη καταρρακτώδη βροχή, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμους.
Για σήμερα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν διατήρηση του άστατου καιρού με παροδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και μετά το μεσημέρι στις ορεινές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα βόρεια ισχυροί.
Ειδικότερα, για τη Μαγνησία σήμερα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες συννεφιές, αυξημένες κατά διαστήματα. Ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός για αύριο και μεθαύριο.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger