Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Ναύπακτο - Εκκενώθηκε πολυκατοικία

 - Το επίκεντρο εντοπίζεται μόλις 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου

- Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού του βάθους
- 'Επεσε ένας τοίχος σε δρόμο της ανω πόλης της Πάτρας
- Αμερικανικό και Ευρωπαικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνουν 5 Ρίχτερ

Μία τριώροφη πολυκατοικία εκκενώθηκε προσωρινά στη Ναύπακτο, εξ αιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 17.35.

Ειδικότερα μετά τις ζημιές που παρατηρήθηκαν στην πυλωτή της τριώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην θέση Πινακούλα Παλαιοπαναγιάς, υπεύθυνοι του δήμου Ναυπάκτου ζήτησαν από τους περίπου 40 ενοίκους, να μην μπουν στα διαμερίσματά τους. Συγχρόνως αναμένεται στην περιοχή μηχανικός από την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών και να αποφανθεί για τον αν μπορούν ή όχι να επιστρέψουν οι ένοικοι στα σπίτια τους.

Επίσης απο το σεισμό έπεσε ένας τοίχος σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας.





Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, μόλις 5 χιλόμετρα και ως εκ τούτου ήταν ιδιαιτέρως αισθητός τόσο στην Πάτρα, όσο και στο Ρίο, την Ναύπακτο, τον Πύργο αλλά και σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια της δόνησης, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή, επικράτησε μικρή αναστάτωση, καθώς κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και των άλλων περιοχών βγήκαν από τα σπίτια τους.

Με δηλώσεις του στο dete.gr ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών επισημαίνει ότι ο σεισμός  προέρχεται από ένα γνωστό ρήγμα κοντά στη Ναύπακτο.

Δήλωσε ακόμα ότι θα παρακολουθεί το φαινόμενο για τις επόμενες 24 ώρες και εκτιμά ότι θα υπάρξει μια σημαντική μετασεισμική ακολουθία, με σεισμούς της τάξης των 3 - 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

To Eυρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (ΕΜSC) υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στα 5 Ρίχτερ, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger