Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ?

Η ηχορύπανση της Σκιάθου ενοχλεί τη χερσαία Μαγνησία!

Για διατάραξη της κοινής ησυχίας από τον υπερβολικό θόρυβο που προκαλούν οι ηχητικές εγκαταστάσεις των παραθαλάσσιων επιχειρήσεων στην παραλία Μπανάνα της Σκιάθου διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, επισκέπτες και επαγγελματίες του Κατηγιώργη και του Προμυρίου, περιοχές που βρίσκονται απέναντι από το νησί του Παπαδιαμάντη.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως και τις 9.00 το βράδυ ενοχλούνται αφάνταστα από τις χαμηλές συχνότητες – τα μπάσα δηλαδή – της μουσικής των προαναφερόμενων ηχητικών εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με τους ίδιους ο ήχος που φτάνει σε Κατηγιώργη και Προμύρι είναι συνεχής και μονότονος και η ενόχληση αυτή είναι ανεξάρτητη από τη διεύθυνση των ανέμων, ο δε θόρυβος μπορεί να παρομοιαστεί με αυτόν ενός εργοστασίου σφυρηλασίας μετάλλων.
«Εξαιτίας αυτής της ενόχλησης μάς είναι αδύνατον να ξεκουραστούμε το απόγευμα ή να απολαύσουμε τη μουσική της δικής μας επιλογής. Αντίστοιχα βέβαια είναι και τα παράπονα των πελατών όσων από εμάς διατηρούμε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις», αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους.
Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 39 υπογραφές, ενώ ζητούν τόσο από το Δήμο Νοτίου Πηλίου, όσο και από το Δήμο Σκιάθου, να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη – όπως την χαρακτηρίζουν – κατάσταση και να τηρηθούν οι διατάξεις σχετικές με τις ώρες κοινής ησυχίας και της όχλησης από υπερβολικό θόρυβο.
Εν τω μεταξύ για το θέμα ήδη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Πηλίου Θανάσης Φλέρης ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Διολέττα ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Διολέττα σε επικοινωνία που είχε και με τους κατοίκους συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ώστε να διαπιστώσουν και οι ίδιοι το αν και το πόσο ενοχλούν οι οποίοι και δεσμεύτηκαν ότι θα συμμορφωθούν άμεσα.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger