Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων και επισκεπτών για υπερβολικό θόρυβο των παραθαλάσσιων επιχειρήσεων







Τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων που ορίζει ο νόμος, ζητούν από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και τις άλλες αρμόδιες αρχές, αναφορικά με την τήρηση των διατάξεων που σχετίζονται με τις ώρες κοινής ησυχίας και της όχλησης, για την προστασία από τον υπερβολικό θόρυβο, κάτοικοι, επισκέπτες και επαγγελματίες του Κατηγιώργη.


Όπως αναφέρουν σε κείμενο που έχει τις υπογραφές 39 συνολικά ατόμων και το οποίο κοινοποιούν και την τοπική αυτοδιοίκηση, «οι υπογράφοντες, κάτοικοι, επισκέπτες και ιδιοκτήτες τουριστικών εγκαταστάσεων της περιοχής Προμυρίου, Κατηγιώργη του Δήμου Ν. Πηλίου Μαγνησίας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον υπερβολικά θόρυβο τον οποίο προκαλούν οι ηχητικές εγκαταστάσεις των παραθαλάσσιων επιχειρήσεων στην απέναντι από εμάς παραλία Μπανάνα της Σκιάθου».


Όπως επισημαίνουν μάλιστα, «στη διάρκεια των ωρών από 15.00 έως 21.00 ενοχλούμαστε αφάνταστα ιδιαίτερα από τις χαμηλές συχνότητες (τα μπάσα) της μουσικής αυτών των ηχητικών εγκαταστάσεων.

Ο ήχος που έρχεται και μας ενοχλεί («μουσική» Disco) είναι συνεχής και μονότονος.

Η ενόχληση είναι ανεξάρτητη από τη διεύθυνση των ανέμων και ο θόρυβος μπορεί να παρομοιωθεί με αυτόν ενός εργοστασίου σφυρηλασίας μετάλλων. Εξ’ αιτίας της ενόχλησης αυτής μας είναι αδύνατον να ξεκουραστούμε το απόγευμα ή να απολαύσουμε την μουσική της δικής μας επιλογής. Αντίστοιχα είναι τα παράπονα των πελατών όσων από εμάς διατηρούν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger