Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Κ. Αγοραστός : Να υποβάλλει την παραίτηση του ο κ. Αλεξόπουλος







Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Αλεξόπουλου μετά την ενέργεια του δεύτερου να καταθέσει αγωγή κατά του Δήμου Βόλου με την οποία ζητά 450.000€ για νερό που έδινε από γεώτρηση ιδιοκτησίας του. Ο κ. Αγοραστός έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τον κ. Αλεξόπουλο να αποσύρει την αγωγή που υπέβαλε εναντίον του Δήμου Βόλου και ταυτόχρονα να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για λόγους ηθικής τάξης.

Πριν λίγη ώρα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ερωτηθείς από δημοσιογράφους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αργά το βράδυ της Πέμπτης πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος προέβη σε μια κίνηση η οποία αφενός δεν συνάδει με την πολιτική φιλοσοφία και τη φιλοσοφία περί ηθικής της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα του συνδυασμού μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» και αφετέρου έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφήνοντας ταυτόχρονα αναπάντητα ερωτήματα.

Κάλεσα σήμερα τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και του ζήτησα να αποσύρει την αγωγή που υπέβαλε εναντίον του Δήμου Βόλου και ταυτόχρονα να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για λόγους ηθικής τάξης».



Το πρωί μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας η ενέργεια αυτή του κ. Αλεξόπουλου μπορεί μεν να είναι νόμιμη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και ηθική. Πάντως ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι κανείς δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση του κ. Αλεξόπουλου, ούτε φυσικά και ο ίδιος, δηλώνοντας ότι έπρεπε να είχε ενημερωθεί και να μην το πληροφορείται επιστρέφοντας από την Αθήνα χθες, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ ανέφερε πως με τον κ. Αλεξόπουλο υπάρχει θέμα συνεννόησης, πως ο ίδιος έχει πάρει τις αποφάσεις του, ωστόσο θα πρέπει να συγκληθεί η ομάδα πλειοψηφίας και η εκτελεστική ομάδα, έτσι ώστε να συναποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού ακούσουν και την άποψη του κ. Αλεξόπουλου.

Από την πλευρά του σε δηλώσεις του στο Ράδιο Ένα 102,5 ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Αλεξόπουλος ανάφερε πως εδώ και καιρό είχε μπλοκαριστεί η περιουσία του, ενώ στις όποιες εκκλήσεις που έκανε σε αντιδρημάρχους και υπευθύνους, δεν έπαιρνε καμία απάντηση.

Ο πρώην Δήμαρχος Αρτέμιδας μιλώντας στο Γιάννη Αναστασίου και στην εκπομπή «Ουδέν κρυπτόν» ανέφερε ότι κατέθεσε αγωγή, μετά από συνεννόηση με τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου (ανέφερε το όνομα της κα Τσακανίκα), που του είπε ότι δεν υπάρχει λύση, παρά να υποβάλει αγωγή, όπως έχει δικαίωμα να κάνει ο κάθε πολίτης. Η νομικός του Δήμου δεν του υπέδειξε πόσα χρήματα να ζητήει και για ποιο χρονικό διάστημα, αλλά ανέφερε το θέμα θα περάσει από την οικονομική επιτροπή και από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να βρεθεί μια λύση».

Εκτίμησε δε ότι η νομικός σύμβουλος δεν ενήργησε από μόνη της, αλλά συνεννοήθηκε με τον δήμαρχο Βόλου ή με την αρμόδια αντιδήμαρχο.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η σχέση του Δήμου με τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Αλεξόπουλο θα νομιμοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger