Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Καθαρίζουν με φωτιές τα κτήματά τους!


Καθαρίζουν με φωτιές  τα κτήματά τους!
Η παράνομη, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, ενέργεια αγροτών να θέσουν πυρκαγιά για να καθαρίσουν τα κτήματά τους από τα υπολείμματα της παραγωγής προκαλεί σοβαρό «πονοκέφαλο» στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Μαγνησίας.
 
Μόνο χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι τέσσερις φωτιές στο Βελεστίνο κινητοποίησαν οχήματα και άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της ΒΙΠΕ. Αγρότες δείχνουν να αδιαφορούν για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει ο φλεγόμενος καθαρισμός των εκτάσεών τους, εάν η πύρινη λαίλαπα ξεφύγει από τον έλεγχό τους.
 
Σε όλες τις φωτιές η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και σβήστηκαν χωρίς ευτυχώς να επεκταθούν.
 
Στο μεταξύ μία ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε χθες νωρίς το πρωί στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κινήθηκαν λίγο πριν τις 8 το πρωί στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τρεις ώρες αργότερα, αφού κατέκαψε δύο στρέμματα με καλαμιές.
 
Η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου έχει ζητήσει αλλεπάλληλες φορές τη συνεργασία των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών, ώστε η αντιπυρική περίοδος να λήξει χωρίς τις καταστροφικές συνέπειες πυρκαγιών.
 
 
Θερμοκρασία στο «κόκκινο»
Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών.
 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωνε χθες για τις μετεωρολογικές προβλέψεις των επόμενων ημερών, οι οποίες προβλέπουν υψηλές θερμοκρασίες έως την ερχόμενη Τρίτη και μικρή υποχώρηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από την Τετάρτη,
 
Σήμερα οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Θεσσαλία θα είναι 38-39 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη περισσότερο φτάνοντας τους 39-40 βαθμούς Κελσίου.
 
Την Κυριακή και τη Δευτέρα στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα φτάσει έως 38 βαθμούς Κελσίου και την Τρίτη το θερμόμετρο θα επιστρέψει σε μεγαλύτερα ύψη, δείχνοντας από 38 έως 40 βαθμούς.
 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger