Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ανεξέλεγκτη η υλοτόμηση ΣΤΗΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ανεξέλεγκτη η υλοτόμηση
«Πληγή» η ανεξέλεγκτη υλοτόμηση στο Νότιο Πήλιο. Το θέμα έφερε εκτός ημερησίας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της υπό σύσταση ΔΕΥΑ Κ. Λεγαντής καθώς δημιουργούνται προβλήματα σε υδραύλακες και αγωγούς ύδρευσης.
 
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ιδιώτες βγάζουν κανονικά άδεια από το Δασαρχείο για να υλοτομήσουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο στην πορεία ελλείψει ελέγχου δεν υλοτομούν μόνο στα στρέμματα που έχουν δηλώσει αλλά επεκτείνουν τη δραστηριότητα τους και γύρω-γύρω.
 
«Βγάζουν άδεια για 10 στρέμματα και μετά επειδή δεν υπάρχει κανένας να τους ελέγξει κόβουν και δεξιά και αριστερά από αυτό το σημείο που έχουν δηλώσει» επισημαίνει ο κ. Λεγαντής και προσθέτει πως «αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιοχές και σχεδόν με όλους. Είναι ελάχιστοι αυτοί που περιορίζονται στο χώρο για τον οποίο έχουν πάρει άδεια».
 
Ο κ. Λεγαντής αναφέρει ότι την ανεξέλεγκτη υλοτόμηση στην περιοχή ευνοεί το γεγονός ότι ναι μεν εκδίδεται η άδεια από το Δασαρχείο για συγκεκριμένα στρέμματα, ωστόσο από εκεί και πέρα η δραστηριότητα του ιδιώτη δεν ελέγχεται από κανένα για να διαπιστωθεί αν δεν έχει επεκταθεί.
 
«Το Δασαρχείο δεν ελέγχει. Κανείς δεν ελέγχει. Ας μας πούνε τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η υλοτόμηση αν δεν υπάρχει σοβαρή επιτήρηση», τονίζει ο κ. Λεγαντής ο οποίος πρότεινε να γίνεται έλεγχος ακόμη και από το Δήμο με κάποιον δημοτικό υπάλληλο ή από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της εκάστοτε περιοχής.
 
Εσπασαν αγωγοί 
Εν τω μεταξύ πριν από λίγες μέρες εξαιτίας παράνομης υλοτόμησης σε περιοχή του Αγίου Γεωργίου Νηλείας έσπασε αγωγός ύδρευσης, ενώ βούλωσαν από κλαδιά και υδραύλακες άρδευσης με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμο νερό.
 
Πρόκειται για τον αγωγό από τον οποίο τρέχει νερό από τις πηγές Κρεμμύδας από τις οποίες υδροδοτείται το χωριό καθώς και οι περιοχές Άνω και Κάτω Γατζέας, Αγίας Τριάδας και Μαλάκι.
 
«Έβγαλε κάποιος άδεια για υλοτόμηση, παρανόμησε επεκτείνοντας την δραστηριότητά του και πιο πάνω και έσπασε τον αγωγό που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο», τονίζει ο κ. Λεγαντής.
 
Παρόμοια προβλήματα προκλήθηκαν στις περιοχές Βυζίτσας, Μηλεών και Προμυρίου.
 
Αποζημίωση θα ζητήσει ο Δήμος
Πάντως ο Δήμος αποφάσισε να κάνει μήνυση στον ιδιώτη και να ζητά αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στον αγωγό ύδρευσης στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.
 
«Αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα η κατάσταση θα συνεχιστεί. Προς το παρόν θα προχωρήσουμε σε μήνυση και από εκεί και πέρα βλέπουμε τι θα ακολουθήσει» επεσήμανε ο κ. Λεγαντής.
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/36845/-.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger