Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

"Σταυρώνουν" τον τουρισμό! - Σε ομηρία από τους οδηγούς ταξί Αεροδρόμιο, Αττική Οδός και Λιμάνι Πειραιά!

ΩΡΑ 11.15 Τουρίστες προσπαθούν περπατώντας τεράστιες αποστάσεις να φτάσουν στα κρουαζιερόπλοια

- Παρέμβαση εισαγγελέα - Ζήτησε να συλλαμβάνεται όποιος οδηγός ταξί εμποδίζει τις συγκοινωνίες
- “Έμφραγμα” στο λεκανοπέδιο από πολιορκία χιλιάδων ταξί - Ανοιχτή από τις 10 η πύλη 12 για τα κρουαζιερόπλοια
- Φτάνουν τα κρουαζιερόπλοια και οι τουρίστες κατεβαίνουν στον δρόμο με τις βαλίτσες στο χέρι
- Αντιδρούν στην απελευθέρωση της αγορά ταξί που τόσα χρόνια ήταν... παράνομη
- Οι ιδιοκτήτες ταξί απειλούν με απεργία διαρκείας
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για ακόμα μια φορά ένας ολόκληρος κλάδος, κάνει το ίδιο λάθος και στρέφεται κατά ολόκληρης της κοινωνίας.

Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι “όμηρος” εκείνων που δεν σκέφτονται πως με παλαιολιθικές τακτικές και με κινήσεις εντυπωσιασμού κάνουν κακό σε βάθος χρόνου και στην οικονομία της χώρας αλλά και στην ίδια τους την τσέπη.

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, οι οδηγοί ταξί που άρχισαν στις 5 το πρωί την 48ωρη απεργία τους, τιμωρούν εδώ και αρκετές ώρες έλληνες και ξένους τουρίστες, επαγγελματίες του τουρισμού και ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στις δουλειές τους αποκλείοντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλά και την Αττική Οδό!



Η ταλαιπωρία είναι απερίγραπτη, ενώ χιλιάδες άνθρωποι ζούν με την αγωνία αν θα προλάβουν το πλοίο ή το αεροπλάνο τους τις επόμενες ώρες! Το πιο ιερό πράγμα, ειδικά φέτος, οι διακοπές, κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα, αφού κάποιοι απερίσκεπτα βάζουν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα πάνω απ' όλα!

Οι εικόνες με τους ξένους τουρίστες να περπατούν χιλιόμετρα για να μπορέσουν να φτάσουν στο λιμάνι, φορτωμένοι με τις βαλίτσες τους και σε ημέρα καύσωνα ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου!
Δεν θα είναι λίγοι που μπροστά στο ενδεχόμενο της ταλαιπωρίας σκέφτονται ακόμα και να ματαιώσουν μια επίσκεψη στη χώρα μας.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ζήτησε να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
 
Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από νωρίς το πρωί στην Αττική Οδό. Το ρεύμα προς το αεροδρόμιο είναι ένα απεραντο παρκινγκ με ουρές χιλιομέτρων! Η κίνηση γίνεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας και η πρόσβαση στην Αττική οδό γίνεται μόνο από τοπικές οδούς μέσω Κορωπίου και Σπάτων. Μπλοκαρισμένοι χιλιάδες πολίτες που θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο.



Για να σχηματίσει κάποιος εικόνα τα ταξί έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους τους αεροδρομίου και είναι παρατεταγμένα έως το σημείο της Αττικής Οδού που γράφει: Τοπικές Οδοί που οδηγούν στο εμπορικό πάρκο. 'Οπως λένε από το Ελευθέριος Βενιζέλος, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στις πτήσεις αλλά αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός είναι βέβαιο οτι θα υπάρξουν!

ΩΡΑ 09.49 Εξοδος προς Κορωπί
ΩΡΑ 09.49 Εξοδος προς Κορωπί
 
Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά. Μέχρι στιγμής οι επιβάτες μπαίνουν κανονικά όμως κλειστές παραμένουν κάποιες πύλες του λιμανιού μπλοκάροντας έτσι χιλιάδες επιβάτες που θέλουν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους και φυσικά μαζί και χιλιάδες τουρίστες. Ο τουρισμός της χώρας για άλλο ένα καλοκαίρι είναι στο έλεος κάποιων που δεν σκέφτονται τίποτα άλλο παρά μόνο τον εαυτό τους και τα στενά συντεχνιακά τους συμφέροντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger