Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Πόλεμος» στο Στεφανοβίκειο

«Πόλεμος» στο Στεφανοβίκειο

«Πόλεμος» στο Στεφανοβίκειο για το νερό. Εν μέσω φίλιων αλλά και αντιπολιτευόμενων πυρών η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαίτσου. Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. «Πολιτικό ρήγμα» στην ομάδα πλειοψηφίας συνιστά η παραδοχή του αντιδημάρχου Μαργ. Μπαρτζιάλη που προέρχεται από το Στεφανοβίκειο ότι θα έπρεπε εξαρχής το θέμα του νερού να αντιμετωπιστεί από τη γεώτρηση του Ριζομύλου. Να μην καταγραφούν οι απόψεις του στα επίσημα πρακτικά ζήτησε η δήμαρχος σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ προκειμένου να μην πάρει έκταση το όλο θέμα. Οι κάτοικοι πάντως του Στεφανοβικείου προειδοποιούν ότι εάν δεν βρεθεί λύση από την ερχόμενη εβδομάδα θα προβούν σε κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η δημοτική αρχή βρίσκεται εν μέσω πυρών ενώ σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα. Η αλλαγή στην τοποθεσία κατασκευής νέας γεώτρησης που σηματοδοτεί νέα καθυστέρηση και το γεγονός ότι επί έξι ολόκληρους μήνες η περιοχή χρησιμοποιεί για όλες τις χρήσεις εμφιαλωμένο νερό, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Χθες το βράδυ η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι η δημοπράτηση του έργου στη νέα τοποθεσία «Σαριγκιόλ» θα γίνει στις 3 Αυγούστου και απέδωσε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι το υπέδαφος είναι επιβαρυμένο. Για το νέο έργο σύμφωνα με το Δήμο, υπάρχει μελέτη ενώ άμεσα θα κατατεθεί τεχνικό δελτίο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη χρηματοδότηση του έργου ύψους 500.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, στο οποίο θα περιλαμβάνεται εκτός από την ανόρυξη της γεώτρησης και η κατασκευή του δικτύου που θα διοχετεύει το νερό από το «Σαριγκιόλ» στο Στεφανοβίκειο.

Παραδοχή του λάθους…
Στη θυελλώδη έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου προχθές το βράδυ στο Στεφανοβίκειο παρουσία πλήθος κόσμου εκ μέρους της δημοτικής αρχής μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Μαργαρίτης Μπαρτζιάλης αναγνώρισε ότι το πρόβλημα θα είχε λυθεί εάν η δημοτική αρχή εξαρχής είχε αποδεχτεί τη λύση που προτείνονταν να μεταφερθεί νερό στο Στεφανοβίκειο από τη γειτονική γεώτρηση του Ριζομύλου που παρέχει άριστης ποιότητας νερό.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μπαρτζιάλης, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός απορρίφθηκε μετά από απαίτηση της αντιδημάρχου Αρετής Πρίντζου- Βισβίκη που εκλέγεται από το συγκεκριμένο εκλογικό διαμέρισμα και η οποία έθεσε θέμα στη δήμαρχο, υποστηρίζοντας ότι μία τέτοια απόφαση θα είχε πολιτικό κόστος για την ίδια και τη δημοτική αρχή. Έτσι προτιμήθηκε να αναζητηθεί άλλη γεώτρηση με τα γνωστά φυσικά αποτελέσματα αφού έξι μήνες μετά, στο Στεφανοβίκειο… οι βασικές ανάγκες πόσης και χρήσης νερού ικανοποιούνται με εμφιαλωμένα νερά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ χθες η δήμαρχος μόλις ενημερώθηκε για την τοποθέτηση του κ. Μπαρτζιάλη, ζήτησε να μην καθαρογραφούν τα πρακτικά ενώ πιέσεις να ανακαλέσει δέχτηκε και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος εάν και η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου έγινε παρουσία πλήθος δημοτών που φυσικά άκουσαν τα όσα επισήμανε.

«Πολιτική κόντρα…

Η δήμαρχος Ελένη Λαίτσου χθες στο περιθώριο της σύσκεψης για το ΕΣΠΑ όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα που ανέκυψε επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Στεφανοβίκειο, υποστηρίζοντας ότι ο θόρυβος δημιουργείται από την αντιπολίτευση για λόγους εντυπώσεων.
«Ορισμένοι παριστάνουν τις Μπουμπουλίνες εν καιρώ ειρήνης» σημείωσε η κ. Λαίτσου « Δεν αντιδρούν οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου διότι γνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνουμε για αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει» συνέχισε η δήμαρχος και έκανε αναδρομή στο όλο χρονικό του προβλήματος τονίζοντας παράλληλα ότι όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν για το θέμα του νερού ήταν ομόφωνες.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Κάρλας Νίκος Αντωνάκης σε γραπτή του ανακοίνωση επιτίθεται στη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της και τονίζει μεταξύ άλλων «Ήδη διανύουμε τον 6ο μήνα που οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου δεν έχουν τη δυνατότητα να υδροδοτούνται με κατάλληλο νερό εν μέσω καλοκαιριού και κυρίως εξαναγκαζόμενοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, ιδιαιτέρως στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Εμείς σαν Μείζονα Μειοψηφία, δεν δημιουργήσαμε κανένα πρόβλημα στις διαδικασίες για την όσο το δυνατό ταχύτερη και πιο ασφαλή επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος βάζοντας όμως τους προβληματισμούς μας, ειδικά για την επιλεγείσα θέση της νέας γεώτρησης, μιας και που δίπλα στην επιλεγείσα θέση της νέας γεώτρησης, λειτουργούσε άλλη γεώτρηση του Τ.Ο.Ε.Β που έδινε συμφωνά με τις επίσημες αναλύσεις, νερό επιβαρυμένο και ακατάλληλο για κατανάλωση»
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνάκη, όλες οι προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος και ο πρόεδρος του Τ.Σ Στεφανοβικείου Γ. Παπαιωάννου δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψιν και ούτε καν συζητήθηκαν . «Ένα ολόκληρο χωριό που επί έξι μήνες "βασανίζεται" από την έλλειψη του πολυτιμότερου αγαθού, ένα "βάσανο" που θα συνεχιστεί σίγουρα
επί αρκετούς ακόμη μήνες και κυρίως με ένα χρηματικό ποσό της τάξης των
50.000 ευρώ , που στοίχησε η συγκεκριμένη γεώτρηση, να έχει κυριολεκτικά
πεταχτεί από τα ταμεία του Δήμου μας. Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά; Μήπως το Ι.Γ.Μ.Ε, όπως προσπάθησε να μας πει με την ανακοίνωση της η κ. Δήμαρχος .Μήπως οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού
Συμβουλίου του Δήμου μας η μήπως οι κάτοικοι του Στεφανοβικειου που τολμούν
να έχουν την απαίτηση και την ανάγκη για κατάλληλο νερό» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Αντωνάκης.
TAXYDROMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger