Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ

 
14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΥΤΟ 
Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερώτηση προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του νησιού.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Νάκος στην ερώτησή του, τα δρομολόγια που συνδέουν το νησί με την ηπειρωτική χώρα είναι εξαιρετικά περιορισμένα μίας και ένα μόνο πλοίο εκτελεί δρομολόγια προς το νησί. Επιπλέον, το πλοίο «Εξπρές Πήγασος» δεν μπορεί...
να αγκυροβολήσει στο κεντρικό λιμάνι λόγω του μικρού του βάθους και πλέον δένει στον Αγνώντα, που βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Σκοπέλου. Έτσι, τόσο οι κάτοικοί του νησιού, όσο και οι επισκέπτες, θα πρέπει να διανύσουν την παραπάνω απόσταση με ταξί, πληρώνοντας οκτώ μέχρι δέκα ευρώ, κάθε φορά που πρόκειται να ταξιδέψουν. Όπως είναι φυσικό, το πρόβλημα θα μεγιστοποιηθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί πολύ περισσότερο και δυστυχώς θα έχει αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό του νησιού.
Συνεπώς, είναι απαραίτητο να αναληφθεί άμεσα μία πρωτοβουλία από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες εκβάθυνσης στο κεντρικό λιμάνι για να μπορεί να αγκυροβολεί σε αυτό το πλοίο «Εξπρές Πήγασος», αλλά και άλλα αναλόγου μεγέθους πλοία και να μην δημιουργούνται προβλήματα στους πολίτες της Σκοπέλου και στους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί. Σήμερα που ο τουρισμός οφείλει να αναδειχτεί σε κεντρικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, η πολιτεία είναι αναγκαίο να λαμβάνει όλα τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην τόνωσή του και όχι με πράξεις ή παραλείψεις της να δημιουργούνται προσκόμματα στην τουριστική κίνηση.
Ο κ. Νάκος, θέτοντας όλα τα παραπάνω υπόψη του αρμόδιου Υπουργού, ζητά να μάθει τι μέτρα θα λάβει ώστε να μπορούν να αγκυροβολούν στο λιμάνι της Σκοπέλου όλα τα πλοία και εάν θα προχωρήσει άμεσα στην εκβάθυνση του κεντρικού λιμανιού της Σκοπέλου, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες το προσεχές καλοκαίρι.
ΣΗΜΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ   ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger