Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλίες τόνωσης της τοπικής αγοράς της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Συνάντηση δημάρχου με τη νεοεκλεγείσα διοίκηση του Ε.Σ.Β.





Πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την τόνωση της εμπορικής αγοράς, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τον Πρόεδρο και τα μέλη της νεοεκλεγείσας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή και του ιδιαίτερου γραμματέα του Δημάρχου Σ. Κυριάκου.


Ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε καταρχάς στην προσπάθεια που κατέβαλε η δημοτική αρχή, με την έναρξη της φετινής θερινής περιόδου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών που φθάνουν στην πόλη με τα κρουαζιερόπλοια, υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί «ατμομηχανή» για την ανάκαμψη της εθνικής και τοπικής οικονομίας.


Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η πόλη μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, ακόμη και με απλές κινήσεις όπως η δρομολόγηση λεωφορείου για την μεταφορά και έξοδο των επιβατών από την πύλη του Τελωνείου, που εφαρμόστηκε φέτος έπειτα από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.


Ο Δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι η φετινή εμπειρία θα αξιοποιηθεί ώστε την επόμενη χρονιά να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια όλοι οι φορείς, προς όφελος της πόλης και των πολιτών.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και το παράνομο εμπόριο, το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα της πόλης, με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου να εκφράζουν τη στήριξή τους στο έργο της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση της καθημερινότητας σε όλους τους τομείς.


Τέλος, έγινε συζήτηση για γενικότερα θέματα της πόλης, όπως η αξιοποίηση δημοτικών χώρων και οι προοπτικές προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία του Δήμου Βόλου με τον Εμπορικό Σύλλογο για την διοργάνωση εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της εμπορικής αγοράς, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη ζωντάνια και να προσελκύσει το καταναλωτικό κοινό. Θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις όχι μόνο στο κέντρο του Βόλου, αλλά και εμπορικούς δρόμους των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger