Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Απειλητικό τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στην Εφορία ΔΟΥ της Μαγνησίας



Χωρίς ευρήματα οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί όταν άγνωστος με τηλεφώνημά του στα γραφεία της Εφημερίδας «Θεσσαλία» έκανε λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό που έχει τοποθετηθεί σε ΔΟΥ της Μαγνησίας. Αμέσως δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μαγνησίας, μαζί με άνδρες τις της ομάδας «Δίας» με επικεφαλής τον Διευθυντή κ.Καραίσκο έσπευσαν στο κτίριο όπου στεγάζονται οι δύο Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του νομού και απέκλεισαν αρχικά τις τέσσερις εισόδους στο κτίριο της Ξενοφώντος. Στη συνέχεια εκκένωσαν εσπεσμένα όλους του χώρους, ενώ στο χώρο έσπευσαν κλιμάκιο πυροτεχνουργών από τη Λάρισα και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών.

Το τηλεφώνημα στη «Θεσσαλία» έγινε στις 10:03 π.μ. και μέχρι τις 12:00μ.μ. διεξάγονταν έρευνες σε κάθε γωνιά του κτιρίου για να εντοπιστεί αν υπήρχε κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος, ενώ το προσωπικό των οικονομικών υπηρεσιών, του Δασαρχείου και οι πολίτες που βρίσκονταν εκεί είχαν διασκορπιστεί στο απέναντι πάρκο. Για λίγο διάστημα έκλεισε και η ροή των αυτοκινήτων από τη Μ.Μερκούρη προς την Παπαδιαμάντη, ωστόσο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 12:00 όαν και ολοκληρώθηκαν οι έρευνες.

Σε δηλώσεις του στο magnesianews.gr ο κ.Καραίσκος είπε ο άγνωστος δεν διευκρίνισε στο τηλεφώνημά του σε ποια ΔΟΥ είχε τοποθετηθεί, ο εκρηκτικός μηχανισμός και γι’ αυτό ακολούθησε περαιτέρω έρευνα στη ΔΟΥ της Ν.Ιωνίας. Στο χώρο έσπευσε και ο προϊστάμενος της Β’ ΔΟΥ κ. Χρήστος Τσαμπρινός, ο οποίος παρότι ευρισκόμενος σε άδεια, πήγε στην υπηρεσία για να βεβαιωθεί για την ασφάλεια των υφισταμένων του και να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger