Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Μέτρα για τη μαύρη εργασία στον τουρισμό

Ζητά το ΕΚΒ από το διοικητή του ΙΚΑ και το Υπ. Εργασίας




Να προχωρήσει η νομοθετική θέσπιση και διοικητικών αντι-κινήτρων για τους παρανομούντες στον τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο, ζητά με επιστολή του με θέμα «Μόνιμη…φιλοξενία της μαύρης εργασίας στον Τουρισμό- Επισιτισμό»!, το ΕΚΒ προς το Διοικητή του ΙΚΑ και η οποία κοινοποιείται στο Υπ. Εργασίας.


Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων « διαστάσεις μεγάλου μεγέθους σκανδάλου αρχίζει να παίρνει – δυστυχώς με τη θεσμική ανοχή της ίδιας της Πολιτείας- το φαινόμενο της μαύρης εργασίας (και το συνακόλουθο της εισφοροδιαφυγής) στον Τουριστικό – Επισιτιστικό Κλάδο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, και στην περιοχή του Ν. Μαγνησίας (ενός από τους πλέον τουριστικούς νομούς της χώρας, καθ’ όλο το χρόνο), οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στους δυο συναφείς χώρους (επισιτισμό- τουρισμό) υπολογίζονται σε ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους και σε αναλογία τρεις στους πέντε εργαζόμενους.


Αντιστοίχως, η εισφοροδιαφυγή σπάει κάθε ρεκόρ, με τους μικρούς επιχειρηματίες όχι μόνο να «στραγγαλίζουν» τα δικαιώματα των υπαλλήλων τους, αλλά και στην κυριολεξία να κοροιδεύουν το κράτος (εν προκειμένω το πολύπαθο και βαριά «άρρωστο» ΙΚΑ), κάνοντας χρεία των ίδιων των…ευεργετικών διατάξεων των υφιστάμενων Νόμων, που περιορίζουν τα μέτρα εις βάρος των εξυπνάκηδων, στην επιβολή και μόνον προστίμων, που όχι μόνο δεν τους αποθαρρύνουν, αλλά, αντίθετα, «διευκολύνουν» το «έργο» τους!


Προς αυτή την κατεύθυνση, προτείνουμε και ζητάμε να προχωρήσει η Νομοθετική θέσπιση και διοικητικών αντι-κινήτρων για τους παρανομούντες, σε μια τέτοια ρύθμιση θα μπορούσε να είναι η άμεση αφαίρεση της άδειας λειτουργίας εκείνης της επιχείρησης που παρανομεί.
Σε διαφορετική περίπτωση, που θα συνεχίσει, δηλαδή, να ισχύει μόνο το «χλιαρό» και αποτυχημένο, όπως αποδεικνύεται, μέτρο επιβολής προστίμων, φρονούμε ότι το κακό όχι μόνον δεν πρόκειται να «θεραπευτεί», αλλά και ότι η Πολιτεία ίσως και να μην το θέλει αυτό, κατά βάθος!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger