Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Εκατομμύρια για μισθώματα ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΣΑ?

Εκατομμύρια για μισθώματα
Την ώρα που συνεχίζονται οι οριζόντιες και κάθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, η σπατάλη του δημοσίου συνεχίζεται. Αποκαλυπτικά είναι στα στοιχεία για τα μισθώματα που πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο στη Μαγνησία τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διάσπαρτες υπηρεσίες που αφενός θα μπορούσαν να συγχωνευθούν και αφετέρου να μεταγκατασταθούν σε άλλα κτήρια που παραμένουν «στοιχειωμένα» και λειτουργούν με δύο ή τρείς υπηρεσίες ανά όροφο.
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης ο οποίος ζήτησε και συγκέντρωσε ανά υπουργείο, τα μισθώματα που πληρώνει το κράτος στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, στην πόλη του Βόλου στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια οι παρακάτω υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:
Ο σταθμός Διοίκησης Λιμένα Βόλου (ΣΔΛ), σε κτήριο που βρίσκεται στην προβλήτα του λιμένα, ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου Βόλου, για το οποίο καταβάλλεται μηνιαίο μίσθωμα 88€. Η εν λόγω υπηρεσία δεν είναι δυνατό να μεταστεγαστεί λόγω μη ύπαρξης κτηρίου, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ στην περιοχή λιμένα Βόλου και λόγω της φύσεως της αποστολής του ΣΔΛ.
Το Στρατολογικό Γραφείο Βόλου, σε κτήριο ιδιώτη, για το οποίο καταβάλλεται το ποσό των 899€μηνιαίως. Στο πλαίσιο της συγχώνευσης - συνένωσης των Στρατολογικών Γραφείων (ΣΓ), έχει ήδη προγραμματιστεί η συγχώνευση του ΣΓ Βόλου με άλλα ΣΓ, στη νέα Στρατολογική Υπηρεσία Θεσσαλίας, με έδρα την πόλη της Λάρισας, σε κτήριο ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ.
Η Λέσχη 9ης ΜΣΕΠ σε κτήριο ιδιώτη, για το οποίο καταβάλλονται 37.255,68€ ετησίως. Το εν λόγω μισθωτήριο συμβόλαιο λήγει στις 29/3/2012.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διατηρεί στην πόλη του Βόλου μισθωμένο κτήριο για την στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, με μηνιαίο μίσθωμα 1.322,72€.
Στόχος του Υπουργείου είναι η περαιτέρω μείωση των δαπανών από συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων και προς την κατεύθυνση αυτή καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας (Επιτελείο) και οι υφιστάμενες υπηρεσίες έδρας της στεγάζονται σε μισθωμένο κτήριο στο Βόλο και το ύψος των μισθωμάτων που καταβάλλεται μηνιαίως ανέρχεται στο ποσό των 9.794,86€. Ωστόσο, κατόπιν ενεργειών, αποφασίστηκε η ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου, συνολικής επιφάνειας 3.800 τ.μ. και προϋπολογισμού 10.877.695 ευρώ, για την στέγαση του Επιτελείου και των υπηρεσιών έδρας της εν λόγω Διεύθυνσης. Στην συνέχεια, για την κατασκευή του, εγκρίθηκε πίστωση ύψους 12.000.000€ και εκπονήθηκε η μελέτη του έργου, ενώ ήδη διενεργήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα κατασκευάσει το κτίριο εντός διετίας από υπογραφής της σύμβασης.
Πέραν αυτών, το σύνολο των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Α.Δ. Μαγνησίας που στεγάζονται σε μισθωμένα οικήματα ανέρχεται στις 15 και το ύψος των μισθωτηρίων που καταβάλλεται μηνιαίως ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 18.606,80€.
«Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 70001/2/1435-ξε’ από 26-11-2010 Απόφαση του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, καταργήθηκαν δύο Αστυνομικοί Σταθμοί (Α.Σ. Τρικερίου και Α.Σ. Γλώσσας) στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, πλην όμως εκκρεμεί η απόδοση των οικημάτων που στεγάζονται στους ιδιοκτήτες τους, καθόσον σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τις εν λόγω μισθώσεις, απαιτείται η γνωμοδότηση πρόωρης λύσης μίσθωσης αζημίως για το δημόσιο από την αρμόδια Επιτροπή Στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Μαγνησίας και εν συνεχεία η επικύρωσή της από την κατά τόπο αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Επίσης, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής - συντήρησης του οικήματος που στεγάζεται ο Α.Σ. Ανακασιάς, με χρηματοδότηση μέσω Π.Δ.Ε., συνολικού προϋπολογισμού 141.086€ περίπου, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας μεταστεγάστηκε σε κτήριο που κατασκευάστηκε πρόσφατα από την παραχωρησιούχο εταιρία κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου «ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.»
Όσον αφορά στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, για την στέγαση της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μισθώνεται κτίριο στο Βόλο και το ύψος του μισθώματος που καταβάλλεται μηνιαίως ανέρχεται στο ποσό των 3.061,74€.
Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι το Υπουργείο μας, στην εξαιρετικά δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του ελληνικού δημοσίου», σημειώνει ο κ. Χρήστος Παπουτσής.
Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μισθώνει κτήρια στο Δήμο Βόλου.
Υπουργείο Παιδείας
Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια και πληρώνουν ετήσιο ενοίκιο στην πόλη του Βόλου, είναι οι εξής: Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Μαγνησίας 84.000€, Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) Μαγνησίας 25.356€.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Μαγνησίας στεγάζεται σε δημόσιο κτήριο.
Στο πλαίσιο περιορισμού των δημοσίων δαπανών και εξόδων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, έχει προτείνει να μεταστεγαστεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας στο πρώην διοικητήριο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Επίσης, το ΚΕΔΔΥ σύμφωνα με έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, θα μεταστεγαστεί σε ελεύθερο χώρο του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.
Υπουργείο Πολιτισμού
Η ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ενοικιάζει δύο αποθήκες στην πόλη του Βόλου. Συγκεκριμένα, αποθήκη επί της οδού Αθανασάκη 11Α, συνολικού εμβαδού 253,20τ.μ. Η μίσθωση συνομολογείται χρονική διάρκεια 12 χρόνων από 11.12.2001. Το ετήσιο μίσθωμα για το 2010 ανέρχεται στο ποσό των 13.152,07€ και η πίστωση καταβάλλεται από το ΤΑΠΑ. Αποθήκη επί της οδού Δάφνης 21, συνολικού εμβαδού 130 τ.μ. Η μίσθωση συνομολογείται για χρονική διάρκεια 12 χρόνων από 29.8.2000. Το ετήσιο μίσθωμα για το 2010 ανέρχεται στο ποσό των 7.267.02€ και η πίστωση καταβάλλεται από το ΤΑΠΑ.
Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας στεγάζεται σε ακίνητο με μηνιαίο μίσθωμα 936,48€. Το εργαστήριο συντήρησης της ΥΝΜΤΕ Θεσσαλίας στεγάζεται σε ακίνητο με μηνιαίο μίσθωμα 519,99€.
Υπουργείο Εργασίας
Στο Βόλο στεγάζονται το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Μαγνησίας και το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Μαγνησίας με μηνιαίο μίσθωμα 2.500€.
Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή δεν διαθέτουν υπηρεσίες στο Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger