Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Τον πυροβόλησε για βοσκότοπο!

Τον πυροβόλησε για βοσκότοπο!
Μελετημένη δείχνει η ενέργεια κτηνοτρόφος στο Τρίκερι να πυροβολήσει χθες εξ επαφής κατά πολύ μικρότερης ηλικίας συνάδελφό του στο χωριό, για να κλείσει «λογαριασμούς» για βοσκότοπο... Το όπλο με το οποίο επέστρεψε μπροστά στο θύμα του, λίγη ώρα αργότερα αφότου οι δυο λογομάχησαν, το είχε κρυμμένο σε θάμνο, δείχνοντας ότι είχε υπολογίσει στη χρήση του.
 
Λίγο έλειψε το φονικό χθες το πρωί στο Τρίκερι, όταν 60χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε από κοντινή απόσταση στην κοιλιακή χώρα 35χρονο κτηνοτρόφο, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών. Ευτυχώς σε κοντινό σημείο από τον βοσκότοπο βρίσκονταν ο πατέρας του νεαρού επιχειρηματία, ο οποίος άκουσε τον πυροβολισμό και ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία. Τον αιμόφυρτο βαριά τραυματισμένο 35χρονο μετέφεραν με τα χέρια μέχρι την παραλία οι αστυνομικοί και συντομότατα στήθηκε επιχείρηση δια θαλάσσης, ώστε από το λιμάνι του Βόλου να διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.
 
Ο 35χρονος μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του, αν και τα πρώτα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα.
 
Ο δράστης μετά τον πυροβολισμό εγκατέλειψε το θύμα του και εξαφανίστηκε. Έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την σύντομη διακομιδή του νεαρού κτηνοτρόφου, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 60χρονο μέσω του κινητού τηλεφώνου του. Αρχικά δεν απαντούσε στις κλήσεις που δέχθηκε, ενώ όταν αργότερα ανταποκρίθηκε σε μία από αυτές πείστηκε να παραδοθεί. Παρέμεινε υπό κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας.
 
Η παρ’ ολίγο τραγωδία συγκλόνισε την τοπική κοινότητα στο Τρίκερι. Ο 35χρονος οικογενειάρχης είναι γνωστός στην περιοχή για τα πετυχημένα επαγγελματικά του βήματα, μεγαλώνοντας το ποιμνιοστάσιο που πέρασε από τον παππού του στον πατέρα του και από τον πατέρα του στον ίδιο.
 
Η έκταση που χρησιμοποιούσε ως βοσκότοπο προκαλούσαν καιρό τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αντιδράσεις του 60χρονου. Οι πληροφορίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης που αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» είναι συγκεχυμένες. Άλλες πληροφορίες θέλουν να ανήκει στο δημόσιο και άλλες ο 35χρονος να έχει προχωρήσει στην ενοικίασή του από ιδιώτη.
 
Ο νεαρός κτηνοτρόφος φέρεται να ενοχλούνταν διαρκώς από τον 60χρονο δράστη, ο οποίος τον έδιωχνε από τον βοσκότοπο. Χθες στις 9 το πρωί κινήθηκε στην αγροτική περιοχή Δέρπανο στις Κόττες Τρικερίου, συναντώντας τον 35χρονο και τον πατέρα του. Όταν ο νεαρός εξέφρασε τη δυσφορία του για την πολλοστή φορά που έδειχνε να αναζητά καυγά, ξέσπασε λογομαχία.
 
Ο 60χρονος έφυγε από το σημείο, όμως, επέστρεψε... Αυτή τη φορά κρατώντας κυνηγετικό όπλο, το οποίο είχε κρυμμένο σε θάμνο, όπως προέκυψε από την προανάκριση.
 
Με την καραμπίνα σημάδεψε τον 35χρονο στην κοιλιακή χώρα και πυροβόλησε μία φορά. Η σφαίρα στάθηκε ικανή να προκαλέσει σοβαρές βλάβες σε ζωτικά όργανα του θύματος, δείχνοντας ότι χτυπήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση. Ο νεαρός σωριάστηκε αιμόφυρτος και ο πυροβολισμός έκανε τον πατέρα του που βρίσκονταν κοντά να προστρέξει έντρομος,  φοβούμενος αυτό που είχε συμβεί.
 
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, μεταξύ τους ο διοικητής, και του Αστυνομικού Σταθμού Αργαλαστής. Για να μη χαθεί κρίσιμος χρόνος για τη ζωή του σοβαρά τραυματία, ειδοποίησαν τον Αστυνομικό Διευθυντή και σε συνεργασία με τον λιμενάρχη στήθηκε επιχείρηση διακομιδής του δια θαλάσσης. Πλωτό του λιμενικού έσπευσε για να παραλάβει τον τραυματία, συναντώντας στη μέση της διαδρομής θαλάσσιο ταξί που ήδη είχε ξεκινήσει από το Τρίκερι, από την παραλία όπου οι αστυνομικοί κατέβασαν τον 35χρονο με τα χέρια.
Σημαντικές πριν τη διακομιδή του στάθηκαν οι πρώτες βοήθειες που παρείχε στον τραυματία η αγροτική γιατρός που πρόσφατα ανέλαβε υπηρεσία στο Τρίκερι.
 
Ο δράστης πείστηκε να παραδοθεί και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger