Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

20 χρόνια ΝΑΡ - Σύντομο χρονικό

logo-nap_aspro.gifΈνα σύντομο χρονικό για την 20-χρονη πορεία του ΝΑΡ, τους βασικούς σταθμούς, τα συνέδρια και τις συνδιασκέψεις του και την εξέλιξή του.
Η ίδρυση
 
- Το Σεπτέμβριο του 1989 γίνεται η διάσπαση της ΚΝΕ και επισημοποιείται η ρήξη του αριστερού ρεύματος στο ΚΚΕ με την ηγεσία και τη γραμμή του κόμματος. Αναλυτικά δείτε στο χρονικό για την ανταρσία της ΚΝΕ.
 
- Στις 17 Δεκέμβρη 1989 πραγματοποιείται πλατιά πανελλαδική συνάντηση στελεχών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που αποχώρησαν μετά την ανταρσία της ΚΝΕ και τη διαφωνία στο ΚΚΕ με την δεξιά πορεία της ηγεσίας του κόμματος, για να συζητηθούν οι πρώτες θέσεις ενός νέου εγχειρήματος και η διοργάνωση πλατιού διαλόγου και διαδικασιών συγκρότησης του νέου φορέα.
- Στις 18 Ιανουαρίου 1990 κυκλοφορεί η «πρόταση διαλόγου: Για μια νέα προοπτική της Αριστεράς στην Ελλάδα της δεκαετίας του ΄90» για την νέα οργάνωση. Η πρόταση διαλόγου αποτελεί τη βάση για συζήτηση μπροστά σε μια πανελλαδική συνδιάσκεψη.
nar_1_syndiaskepsi.gif- Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 1990 πραγματοποιείται η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Νέου Αριστερού Ρεύματος. Η 1η Συνδιάσκεψη γίνεται στο μεγάλο αμφιθέατρο της φοιτητικής εστίας του Ζωγράφου, με τη συμμετοχή 413 αντιπροσώπων από όλη τη χώρα. Στη Συνδιάσκεψη διαμορφώνονται οι πρώτες πολιτικές αποφάσεις του ρεύματος, αποφασίζεται το όνομα και εκλέγεται η πρώτη Συντονιστική Επιτροπή του ΝΑΡ.
Το ΝΑΡ έχει ιδρυθεί με όλες τις αντιφάσεις του, κατ’ αρχήν σαν αριστερή αντιπολίτευση στη συναίνεση και την υποταγή της επίσημης αριστεράς.
- Στις βουλευτικές εκλογές του Απρίλη 1990 συγκροτείται το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Αντιπολίτευσης» με τη συμμετοχή των δυνάμεων του νεοσύστατου ΝΑΡ, ανένταχτων αγωνιστών και του ΕΕΚ.
kne_5_synedrio.gif- Τον Σεπτέμβριο του 1990 πραγματοποιείται το 5ο έκτακτο Συνέδριο της ΚΝΕ-(ΝΑΡ) για να καθοριστούν οι πολιτικές αποφάσεις και η παρέμβαση της οργάνωσης στις νέες συνθήκες, μετά τη ρήξη με το ΚΚΕ. Το 5ο Συνέδριο της ΚΝΕ (ΝΑΡ) αποφασίζει τη συνέχιση της δράσης της ΚΝΕ (με την προσθήκη του ΝΑΡ για να αναγνωρίζεται σε σχέση με την ΚΝΕ του Περισσού), καταλήγει σε πολιτική πρόταση για την αριστερή συσπείρωση της νεολαίας, αποφασίζει τη συμμετοχή της οργάνωσης νεολαίας στο εγχείρημα του ΝΑΡ και εκλέγει νέο Κ.Σ.
- Τον Νοέμβριο του 1990 αρχίζουν οι καταλήψεις σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και σχολεία που θα οδηγήσουν στο μεγαλειώδες νεολαίστικο κίνημα του ΄90-΄91, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του κομμουνιστή καθηγητή Ν. Τεμπονέρα στην Πάτρα και τα τεράστια συλλαλητήρια σε  όλη τη χώρα.
- Από το 1990, αλλά πιο έντονα μετά το νεολαιίστικο κίνημα του 1990-91, προχωράει η διαδικασία ενοποίησης των Αριστερών Αντισυναινετικών Σχημάτων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στα οποία πρωτοστατεί η ΚΝΕ-ΝΑΡ. Ιδρύεται η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ (ΕΑΑΚ), με τη συμμετοχή χιλιάδων ανένταχτων αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος και δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς (ΚΝΕ-ΝΑΡ, Ρήγας Φεραίος, Αριστερές Συσπειρώσεις Φοιτητών, κ.α.)
-  Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 1990 πραγματοποιείται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΝΑΡ. Οι Θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής έχουν τίτλο «Ο Σοσιαλισμός στην εποχή μας – πρόταση διαλόγου για ένα αριστερό πρόγραμμα πάλης» και αναδεικνύουν ως κεντρικό πολιτικό στόχο τη «συμβολή στο έργο της επαναστατικής ανασύνθεσης του αριστερού χώρου, προς την κατεύθυνση της συγκρότησης ενός σύγχρονου επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής αλλαγής». Με τις Θέσεις της Σ.Ε. διαφωνούν οι σ. Κώστας Κάππος και Κ. Μπατίκας, οι οποίοι καταθέτουν δική τους πρόταση εισήγησης με τίτλο «11 σημεία για την επανασυσπείρωση των αγωνιστών του ΝΑΡ». Η Συνδιάσκεψη υπερψηφίζει την εισήγηση της Σ.Ε. και οι σύντροφοι της μειοψηφίας αποχωρούν από το ΝΑΡ. Στη Συνδιάσκεψη εκλέγεται νέα Σ.Ε. και πολιτική απόφαση.
 
Μετωπική πολιτική πρόταση, ίδρυση της ν.Κ.Α. και πορεία για το 1ο Συνέδριο
 
- Στην 3η Συνδιάσκεψη του ΝΑΡ που πραγματοποιείται στις 5 και 6 Ιουνίου του 1993 σε αμφιθέατρο στα Προπύλαια, το κεντρικό ζήτημα αποτελεί η μετωπική αντίληψη και πρόταση του ΝΑΡ στις συνθήκες προώθησης της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η Συνδιάσκεψη υπερψηφίζει πολιτική απόφαση που διατυπώνει την πρόταση για Αριστερό Ριζοσπαστικό Μέτωπο και αριστερά προγράμματα πάλης σαν απάντηση στον κοινωνικό πόλεμο.
- Η ΚΝΕ-ΝΑΡ πραγματοποιεί διαδοχικά την 1η και 2η Συνδιάσκεψή της το 1991 και 1992 αντίστοιχα. Κεντρικά θέματα η idritiko_1_synedrio_nka_1995_b.gifαριστερή πολιτική ενοποίηση των αγωνιστών του νεολαιίστικου κινήματος και η διαδικασία συγκρότησης του μετώπου. Οι νέες συνθήκες στην πολιτική, την κοινωνία και οι αλλαγές στη νεολαία, βάζουν στην ημερήσια διάταξη του δυναμικού της ΚΝΕ-ΝΑΡ το ζήτημα της επαναθεμελίωσης μιας σύγχρονης κομμουνιστικής οργάνωσης νεολαίας. Το 1994 ξεκινάει ο διάλογος και δημοσιεύονται οι Θέσεις για ένα Συνέδριο επανίδρυσης μιας σύγχρονης απελευθερωτικής κομμουνιστικής νεολαίας. Τον Μάρτιο του 1995 πραγματοποιείται στο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου το Συνέδριο μετεξέλιξης της ΚΝΕ-ΝΑΡ και ίδρυσης της νέας οργάνωσης. Το Συνέδριο καταλήγει σε πολιτική απόφαση και ανάμεσα σε 3 προτάσεις υπερψηφίζεται το νέο όνομα της οργάνωσης. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση έχει δημιουργηθεί, συσπειρώνοντας μια νέα γενιά αγωνιστών που πολιτικοποιήθηκε μετά το 1989 στους αγώνες ενάντια στη συναίνεση, την υποταγή, στα κινήματα του 90-91 και τις μάχες ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Τον επόμενο χρόνο (Μάρτιος 1996) διοργανώνεται στη Νομική η Συνδιάσκεψη για τη Διακήρυξη της νέας οργάνωσης, στην οποία καταλήγεται το προγραμματικό κείμενο της νΚΑ και στοιχεία της στρατηγικής της φυσιογνωμίας.
- Το 1993 συγκροτείται το μετωπικό σχήμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Μαχόμενη Αριστερά». Συμμετέχουν το ΝΑΡ, το ΕΚΚΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΕΕΚ και ανένταχτοι αγωνιστές. Η Μαχόμενη Αριστερά συμμετέχει σε 2 εκλογικές μάχες (Βουλευτικές 1993 και 1996). Στις ευρωεκλογές του 1994 το ΝΑΡ μαζί με άλλες δυνάμεις θα συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Κίνησης κατά της Ε.Ε.». Την ίδια περίοδο συγκροτούνται σε κλάδους και χώρους δουλειάς τα πρώτα εργατικά σχήματα-παρεμβάσεις και κινήσεις εργαζόμενων.
politexnio56.gif- Οι νέες συνθήκες μετά την κατάρρευση του αν-ύπαρκτου σοσιαλισμού, αλλά και οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οι απαιτήσεις της ταξικής πάλης σε συνθήκες υποχώρησης του εργατικού κινήματος και ενσωμάτωσης των συνδικάτων και της αριστεράς, δημιουργούν την ανάγκη για τομές και επεξεργασίες στη θεωρία και την πολιτική της επαναστατικής αριστεράς. Στο ΝΑΡ ανοίγει η διαδικασία προς το 1ο Συνέδριο, με ενδιάμεσους σταθμούς δύο θεματικές πανελλαδικές συνδιασκέψεις. Το 1996, μετά από κύκλο διαλόγου και πλατιάς συζήτησης στην οργάνωση για την αναγέννηση της εργατικής πάλης, πραγματοποιείται στη Νομική η Συνδιάσκεψη για το Νέο Εργατικό Κίνημα (1η εργατική συνδιάσκεψη). Κεντρικό ζήτημα η ανάλυση της σύγχρονης εργατικής τάξης, οι νέες απαιτήσεις της εργατικής πάλης και η σύνδεση οικονομικού και πολιτικού αγώνα των εργαζόμενων για να αναχαιτιστεί και ανατραπεί η συνολική αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου. Αντίστοιχα, το 1997, μετά από πλατύ διάλογο, κατατίθεται η ανάλυση για τον σύγχρονο καπιταλισμό, μετά την κατάρρευση και τις κρίσεις, αλλά και τις αναδιαρθρώσεις που έχουν προωθηθεί. Στην ανάλυση του ΝΑΡ γίνεται λόγος για ένα νέο στάδιο ανάπτυξης και κρίσης του καπιταλισμού, τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Τον Ιούνιο του 1997 πραγματοποιείται στο Πολυτεχνείο Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με θέμα «Η σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία- νέο στάδιο ανάπτυξης και κρίσης του καπιταλισμού».
- Το 1998 δημιουργείται το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΜΕΡΑ, μετωπικό σχήμα της επαναστατικής αριστεράς. Συμμετέχουν το ΝΑΡ και η ν.ΚΑ, το ΕΚΚΕ, το ΕΕΚ, η ΑΚΟΣ, και αργότερα οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές. Το ΜΕΡΑ θα έχει σημαντική παρουσία στις κοινωνικές και πολιτικές μάχες της περιόδου.
1-synedrio-nar1.gif- Τον Ιανουάριο του 1998 δημοσιεύονται οι Θέσεις της Σ.Ε. για το 1ο Συνέδριο του ΝΑΡ. Κεντρικά ζητήματα, το νέο στάδιο ανάπτυξης και κρίσης του καπιταλισμού, μια πρώτη προσέγγιση της φύσης και του χαρακτήρα των χωρών του «υπαρκτού» σοσιαλισμού και της κατάρρευσης του κομμουνιστικού κινήματος σε ανατολή και δύση, αλλά και η συγκρότηση του σύγχρονου επαναστατικού υποκειμένου. Το 1ο Συνέδριο του ΝΑΡ θα γίνει στις 3,4 και 5 Ιουλίου του 1998 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας με τη συμμετοχή περίπου 370 αντιπροσώπων από τις οργανώσεις του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επαναστατικές οργανώσεις και κινήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Συνέδριο αποφασίζεται η νέα πολιτική απόφαση και εκλέγεται Πολιτική Επιτροπή (Π.Ε.). Με το πρώτο Συνέδριό του, το ΝΑΡ προσπάθησε να εξηγήσει με τρόπο γενικό και συνολικό τα φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο καπιταλισμό, και για αυτό μίλησε για ένα νέο στάδιο του καπιταλισμού, τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται αμέσως μετά τον ηρωικό αγώνα ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπου σε 32 πόλεις, στα εξεταστικά κέντρα, καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές και εργαζόμενοι δίνουν μάχες για τη ματαίωση του. Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων 3 αγωνιστές της ν.Κ.Α. δέχονται δολοφονική επίθεση από ακροδεξιά συμμορία στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο Δημήτρης Κουσουρής τραυματίζεται βαριά.
Τον ίδιο χρόνο, 1998, πραγματοποιείται στη Φιλοσοφική Αθήνας η 2η Συνδιάσκεψη της ν.Κ.Α. με κεντρικό θέμα την πρόταση για το Αριστερό Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο της νεολαίας (ΑΑΜ).
- Τον Ιανουάριο του 2000 φεύγει από τη ζωή ο σ. Γιώργος Γράψας, σε ηλικία 47 ετών. Λίγες μέρες μετά το θάνατό του, πραγματοποιείται η προγραμματισμένη 4η Συνδιάσκεψη του ΝΑΡ στην Πάντειο. Αντικείμενό της η εξειδίκευση της πολιτικής γραμμής του ΝΑΡ από το 1ο Συνέδριο στις νέες συνθήκες και η οργανωτική συγκρότηση. Η Συνδιάσκεψη ψηφίζει Πολιτική απόφαση και Οργανωτική απόφαση, στην οποία καταγράφονται οι αρχές συγκρότησης και λειτουργίας του ΝΑΡ, και εκλέγει νέα Π.Ε.
Στα τέλη του ίδιου χρόνου, το Δεκέμβριο 2000, συνέρχεται το 2ο Συνέδριο της ν.Κ.Α. με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα υπακούσουμε-έρχεται η δική μας εποχή», αφιερωμένο στο Γ. Γράψα. Το συνέδριο της ν.Κ.Α. καταλήγει σε πολιτική απόφαση για την μετωπική πρόταση του ΑΑΜ, την παρέμβαση στη νέα εργατική βάρδια και την συγκρότηση και τις αρχές λειτουργίας της ν.Κ.Α.
 
Η 2η δεκαετία και το 2ο Συνέδριο του ΝΑΡ
 
2synedrionar.gif- Το 2002 συγκροτείται η «Πρωτοβουλία Αγώνα Θεσσαλονίκη 2003», με αφορμή την ελληνική προεδρεία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2003. Στην Πρωτοβουλία Αγώνα συμμετέχουν μαζικά αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, σχήματα ανένταχτοι αγωνιστές καθώς και πολλές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς. Από τον Ιανουάριο του 2003 αρχίζουν μαζικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις ενάντια στις συνόδους των υπουργών της Ε.Ε., με σταθμό τις 16 Απρίλη όπου πραγματοποιείται στην Αθήνα μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στη Σύνοδο διεύρυνσης της Ε.Ε. και τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική όπου γίνονται πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής. Η παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας Αγώνα» παίζει καθοριστικό ρόλο στα μαζικά συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
- Το Δεκέμβριο του 2003 πραγματοποιείται η 3η Συνδιάσκεψη της ν.Κ.Α. με θέμα την πολιτική γραμμή της οργάνωσης και βήματα στο κίνημα της νεολαίας και την ανάπτυξη της ν.Κ.Α.
- Τον Ιανουάριο 2004 διοργανώνεται Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την πολιτική τακτική και τις πολιτικές εξελίξεις, εν όψει και των βουλευτικών και ευρωεκλογών του Μαρτίου 2004.
- Το 2005 ξεκινάει η διαδικασία για το 2ο Συνέδριο του ΝΑΡ. Αρχές 2006 δημοσιεύονται οι Θέσεις της Π.Ε. και αρχίζει ο διάλογος. Το 2ο Συνέδριο θα γίνει στις 7,8 και 9 Ιουλίου του 2006 στην Πάντειο με τη συμμετοχή 410 αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί 2_synedrio.gifαπό τις οργανώσεις βάσης του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ. Στο συνέδριο ψηφίζεται η νέα πολιτική απόφαση καθώς και νέα Π.Ε. του ΝΑΡ. Κεντρικά ζητήματα του Συνεδρίου είναι η αποτύπωση της νέας πραγματικότητας στην Ελλάδα και διεθνώς, η συγκεκριμενοποίηση και εμβάθυνση των θεωρητικών τομών για το νέο στάδιο του καπιταλισμού, το διεθνές πλέγμα του κεφαλαίου καθώς και τα νέα βήματα που απαιτούνται στην πολιτική και μετωπική πρόταση του ΝΑΡ.
Στην απόφαση καταγράφεται ο κεντρικός στόχος που είναι η συγκρότηση του Αντικαπιταλιστικού Εργατικού Μετώπου (ΑΕΜ) και αναλύεται το περιεχόμενο και η τακτική του. Αναλύεται ξανά ο στόχος του Πόλου-Μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και η σύνδεση τακτικής στρατηγικής με τον επαναστατικό αγώνα του σήμερα και το ρεύμα της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης. Αναλύονται τα προβλήματα και οι κρίσεις του  ΝΑΡ και διατυπώνονται οι στόχοι για την μεταβατική κομμουνιστική οργάνωση.
- Το καλοκαίρι του 2007 διοργανώθηκε Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την εκλογική παρέμβαση και τις πολιτικές εξελίξεις.
- Το 2007 και 2008 πραγματοποιούνται 3 σημαντικά θεωρητικά-πολιτικά διήμερα του ΝΑΡ για ζητήματα της ιστορίας και της Αριστεράς. Το πρώτο, με θέμα τα 90 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση (Νοέμβρης 2007, Πολυτεχνείο), το δεύτερο, με θέμα τα 40 χρόνια από το Μάη του 1968 (Μάης 2008, Πολυτεχνείο) και το τρίτο με θέμα τα 160 χρόνια από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, για τον Μαρξισμό της εποχής μας (Νομική).
erg_synd_1.gif- Τον Ιούνη του 2008 πραγματοποιήθηκε στην Πάντειο η 2η Εργατική Συνδιάσκεψη του ΝΑΡ. Θέμα της η αναπροσαρμογή της αντίληψης και πρότασης του Νέου Εργατικού Κινήματος στις νέες συνθήκες της συνολικής αντεργατικής επίθεσης διαρκείας και τα βήματα για τη δημιουργία κίνησης του ΝΕΚ.
- Τον Νοέμβριο του 2008 πραγματοποιήθηκε νέο Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ με θέμα την παρέμβαση στις κοινωνικές και πολιτικές μάχες της περιόδου, την μετωπική πολιτική, τις ευρωεκλογές και το Μέτωπο κατά της Ε.Ε. Ακολούθησε η έκρηξη του Δεκέμβρη και οι κινητοποιήσεις της νεολαίας με αφορμή τη δολοφονία του 16-χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
- Στα τέλη Ιανουαρίου 2009 διοργανώθηκε στο Σπόρτινγκ μεγάλη συγκέντρωση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για την καπιταλιστική κρίση και την εξέγερση του Δεκέμβρη. Άνοιξε η διαδικασία συγκρότησης νέου μετωπικού σχήματος της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς.
- Στις 22 Μάρτη 2009 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αθηναΐδα πανελλαδική συνάντηση με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών από όλη τη χώρα. Στην πανελλαδική αυτή διαδικασία συγκροτήθηκε η «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή»-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο νέο μετωπικό σχήμα συμμετέχουν πολλοί ανένταχτοι αγωνιστές καθώς και οι δυνάμεις ΝΑΡ, ν.ΚΑ, ΕΚΚΕ, ΑΚΟΣ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, ΣΕΚ, Κομμουνιστική Ανανέωση.
- Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα πραγματοποιήσει το 3ο Συνέδριό της στις αρχές 2010.
- Η Π.Ε. του ΝΑΡ προκήρυξε το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ για το Δεκέμβρη 2010, με πλατιά συζήτηση και διάλογο, αλλά και ενδιάμεσες διαδικασίες για την προγραμματική διακήρυξη του ΝΑΡ. Αποφάσισε επίσης την διοργάνωση συζητήσεων και θεωρητικών εκδηλώσεων με αφορμή τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του ΝΑΡ.
 
Τα 20 χρόνια δράσης του Νέου Αριστερού Ρεύματος αποτελούν μια κατάκτηση για την αριστερά, τους εργαζόμενους και τους νέους που παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα!
Μια κατάκτηση που πρέπει να ενισχυθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger