Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινές πυρκαγιές: "O Θεός να βάλει το χέρι του"

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτεία.

Στην καταγγελία που ανάβει…
φωτιές (ένα μήνα μάλιστα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου) απαριθμούνται οι δραματικές ελλείψεις στην Υπηρεσία λόγω των περικοπών και της μείωσης των κονδυλίων.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι σημαντικότατες με τις κενές οργανικές θέσεις να έχουν ανέλθει σε 4.100, δηλαδή στο 33% του συνόλου. Παράλληλα, καταγγέλλουν και πως ένα στα πέντε (το 20% δηλαδή) υδροφόρα πυροσβεστικά οχημάτα είναι εκτός λειτουργίας και εκτιμούν πως τους «καυτούς» μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) το ποσοστό θα έχει αυξηθεί στο 25% ή και περισσότερο δεδομένου ότι μιλάμε για γερασμένο στόλο και έχουν μειωθεί τα κονδύλια συντήρησης.

Ούτε στη δράση από αέρος είναι καλά τα πράγματα σύμφωνα με την καταγγελία των αξιωματικών της Πυροσβεστικής. Όπως τονίζουν, μόλις 8 από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» βρίσκονται σε ετοιμότητα, με τα υπόλοιπα 13 να είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλάβης ή ελλιπούς Συντήρησης.

Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και με τα 5 ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος (2 εκ των οποίων Σούπερ Πούμα) που είναι ασυντήρητα και καθηλωμένα στο έδαφος.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/o.html#ixzz1OD1ixfg0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger