Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

H Tamara Mellon δίνει tips για τα τέλεια καλοκαιρινά παπούτσια

Τα κομμάτια- μπαλαντέρ
Υπάρχουν κάποια διαχρονικά κομμάτια-κλειδιά, που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα της, κάποια που λανσάρονται κάθε καλοκαίρι και ταιριάζουν τέλεια με πληθώρα εμφανίσεων.


Κάθε γυναίκα θα έπρεπε να έχει ένα πέδιλο-πλατφόρμα σε ανοιχτό χρυσό χρώμα και ένα τέλειο flat παπούτσι, σε ουδέτερο χρώμα, για τις καθημερινές εμφανίσεις.


Σε gladiator ύφος
Μπορείς να δείχνεις glamorous φορώντας flat. Το πιο glamorous αξεσουάρ που μπορεί να έχει κάθε γυναίκα, είναι η αυτοπεποίθηση, οπότε συνδύασε την αυτοπεποίθησή σου με ένα καταπληκτικό ζευγάρι παπούτσια και μια ακόμα πιο καταπληκτική τσάντα και δεν θα κάνεις λάθος. Είμαι μεγάλη fan των gladiator sandals - είναι βολικά και ταυτόχρονα stylish και μπορούν να κάνουν πιο edgy ένα χαριτωμένο, φλοράλ outfit.


Να είσαι τολμηρή
Τα παπούτσια αυτής της σεζόν έχουν να κάνουν με τα τολμηρά χρώματα, τα αταίριαστα μεταξύ τους υλικά και τον όγκο. Αυτά τα στοιχεία είναι ό,τι πρέπει για τις ειδικές περιστάσεις. Η έμπνευση για την καλοκαιρινή συλλογή μου ήρθε από τα 70’s χρώματα των φώτων στους δρόμους του Ρίο Ντε Τζανέιρο - ένα υπέροχο, δυνατό κόκκινο, με φούξια τόνους. Οι ουδέτεροι τόνοι είναι πάντα σωστοί για το καλοκαίρι και μία ασφαλής επιλογή, οπότε έχε τα μάτια σου ανοιχτά και στα nude και χρυσά σχέδια.

Το σωστό σχήμα
Τα πόδια του κάθε ανθρώπου έχουν διαφορετικό σχήμα, οπότε είναι σημαντικό να διαλέξεις το σωστό στυλ για το πλάτος του ποδιού σου. Αν έχεις στενά πόδια επέλεξε κάτι με λεπτομέρειες στην πάνω μεριά του παπουτσιού (π.χ.φερμουάρ) και λουράκια στο πλάι για καλύτερη εφαρμογή. Αν έχεις πλατύ πόδι, προτίμησε peep-toes, που θα δώσουν την αίσθηση του μήκους.
Απόφυγε τον ιδρώτα
Η ζέστη κάνει τα πόδια να πρήζονται. Γι’ αυτό, απόφευγε τα κλειστά παπούτσια, ώστε να μην νιώθεις ότι τα πόδια σου ασφυκτιούν. Το καλύτερο σχέδιο για την εποχή είναι τα ανοιχτά πέδιλα. Σε καμία περίπτωση δεν θα φορούσα κάλτσες με ανοιχτά παπούτσια - είναι μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μου.
Λίγα λόγια για την άνεση
Τελικά, τα πάντα, όσον αφορά τα παπούτσια, είναι θέμα εξάσκησης. Τα καινούργια παπούτσια πάντα χρειάζεται να «ανοίξουν», οπότε φόρα τα πρώτα μες στο σπίτι. Για αρχή επέλεξε τακούνια σε ύψος που θα νιώθεις άνετα φορώντας τα, και αύξησε το όσο αυξάνεται η σιγουριά σου πάνω σε αυτά. Αν σκοπεύεις να φορέσεις ανοιχτά παπούτσια, το πεντικιούρ είναι βασική προϋπόθεση - εγώ κάνω πεντικιούρ όλο τον χρόνο. Διάλεξε έντονα, ζωντανά χρώματα για τα νύχια σου, αφού μπορούν από μόνα τους να είναι statement.
 

http://www.stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger