Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ? ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

Αισιοδοξία για αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών


Συνολική αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας, κυρίως από τη Ρωσία, αναμένεται μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, επισημαίνοντας ότι αύξηση παρατηρείται και από την Αμερική.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Νικητιάδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη, και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα μιας σειράς συναντήσεων και ομιλιών του σε αμερικανικές πόλεις. «Ο τουρισμός για την χώρα μας είναι απίστευτο χρυσωρυχείο», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε εθνικό καθήκον να ενισχύσουμε σημαντικά αυτόν το νευραλγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις εσωτερικές εξελίξεις, ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές. Δεν έχουν κανένα συμφέρον για τον τόπο αυτή την περίοδο. Θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για συναίνεση.

Παράλληλα, ο κ. Νικητιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρόσφατες επαφές που είχε με «πανίσχυρα πρόσωπα» του χώρου της κρουαζιέρας, υπογραμμίζοντας ότι «θέλουν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους την Ελλάδα, θέλουν να βοηθήσουν την χώρα μας και οι προοπτικές είναι τεράστιες, αλλά δίνουν μεγάλη σημασία στις σωστές υποδομές και στην ασφάλεια».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού συναντήθηκε επίσης με ελληνικής καταγωγής άτομα που έχουν δικές τους εταιρείες στον τουριστικό χώρο ή είναι στελέχη σε μεγάλες εταιρίες και, όπως τόνισε, «όλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μας βοηθήσουν σ' αυτή τη δοκιμασία που διέρχεται η χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger