Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις από το υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις Γκιούλ

 
Η ελληνική αντίδραση για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, κ. Γκιουλ, ήρθε δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

«H Ελλάδα θα διαψεύσει όλους όσοι ελπίζουν ή επενδύουν στη χρεοκοπία της. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να την υποτιμά», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του Α. Γκιούλ, όπως αποδίδονται από την εφημερίδα Hurriyet Daily News.
Η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Hurriyet Daily News», υποστηρίζει πως ο Τούρκος πρόεδρος, συνομιλώντας με οδηγούς επαγγελματικών αυτοκινήτων στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης, υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας σε μια χώρα. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Γκιούλ τόνισε πως, «Όπως ξέρετε πηγαίνουμε συχνά σε ευρωπαϊκές χώρες. Πραγματικά ζηλεύουν την Τουρκία. Η Ελλάδα πάει προς πτώχευση. Όταν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει απαιτούν υψηλά επιτόκια. Όταν όμως υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε απαιτούν χαμηλά επιτόκια. Έτσι είναι και οι χώρες. Οι Γερμανοί ανησυχούν για παράδειγμα επειδή ικανά στελέχη επιστρέφουν στην Τουρκία».
θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger