Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Γένους αρσενικού το άριστα του νομού στο Γενικό Λύκειο Σκοπέλου: Γεώργιος Κοχύλης

 
Το απόλυτο άριστα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις «άγγιξε» ο τελειόφοιτος μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Νικόλαος Ουρανίτσας. Η φετινή πρωτιά για το νομό ήταν... γένους αρσενικού με τον υποψήφιο να πετυχαίνει βαθμό πρόσβασης 19,67, κόβοντας πρώτος και με απόλυτη επιτυχία το νήμα του τερματισμού των εξετάσεων και εκτοξεύοντας τη Μαγνησία στις πρώτες θέσεις πανελληνίως, στη λίστα με τους «πρώτους των πρώτων».
Η ανακοίνωση των επιδόσεων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και στα λύκεια της Μαγνησίας, έδωσε τέλος στην αγωνία εκατοντάδων μαθητών. Χαρακτηριστικό της φετινής διαδικασίας, ήταν οι μεσαίες και μικρές βαθμολογίες, με τη λίστα των αριστούχων να περιορίζεται σημαντικά.
ΡΟΛΟΪ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι δούλεψαν Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Λύκεια του νομού, αναρτώντας εγκαίρως τα αποτελέσματα στους πίνακες ανακοινώσεων των κατά τόπους σχολικών μονάδων, ενώ οι Λυκειάρχες καμάρωναν για τις επιτυχίες των μαθητών τους.
Το σήμα της έκδοσης των βαθμολογιών των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων, έδωσε το Υπουργείο Παιδείας και τη σκυτάλη έλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Στελέχη της αρμόδιας επιτροπής είχαν παραλάβει από την προηγούμενη το απόγευμα, τους σφραγισμένους φακέλους με τις επιδόσεις των ντόπιων υποψηφίων και χθες, από τις έξι το πρωί, χώρισαν τις βαθμολογικές καταστάσεις ανά σχολείο, προκειμένου δύο ώρες αργότερα, στις οκτώ το πρωί, να τις παραδώσουν στα χέρια των Διευθυντών των μονάδων.
Οι διευθυντές μετά τον έλεγχο των καταστάσεων προχώρησαν σταδιακά στην ανάρτησή τους στους πίνακες ανακοινώσεων, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα σχολεία τους, περιμένοντας με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των επιδόσεών τους.
Τα πρώτα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στις 10:15 το πρωί, στα Λύκεια του κέντρου του Βόλου και μέχρι τη μία το μεσημέρι, το σύνολο σχεδόν των μαθητών γνώριζε τους βαθμούς τους. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι υποψήφιοι από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που παρέλαβαν τις βαθμολογίες τους με καθυστέρηση, αφού οι φάκελοι έφθασαν στα νησιά... διά θαλάσσης με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Πάντως έως τις 2:30 οι πίνακες είχαν αναρτηθεί και στην απομακρυσμένη Αλόννησο για τους μαθητές των Λυκειακών Τάξεων.
Ανάμικτα τα συναισθήματα των μαθητών στα προαύλια των σχολείων με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Χαρά και λύπη διαδέχονταν το ένα το άλλο, ανάλογα με τις βαθμολογίες του καθενός, ενώ δεν έλειψαν και πανηγυρισμοί των μεγάλων επιτυχιών. Αρκετοί ήταν και οι γονείς που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών τους, με την αγωνία τους να ζωγραφίζεται στα πρόσωπά τους. Stand -by ήταν καθηγητές και Λυκειάρχες που καμάρωναν για τις επιδόσεις των σχολείων τους.
ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΕ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ
Συρρικνώθηκε φέτος η λίστα των αριστούχων του νομού και αντίστοιχα την κατιούσα έχει πάρει ο γενικός μέσος όρος της Μαγνησίας.
Μαθήματα –«παγίδες» όπως η βιολογία, η φυσική και τα μαθηματικά σε θετική και τεχνολογική κατεύθυνση, η έκθεση και τα αρχαία ελληνικά αλλά και το χαρακτηριζόμενο ως «εύκολο» μάθημα της θεωρητικής, τα λατινικά, φαίνεται να κόστισαν πολύτιμους βαθμούς στους υποψηφίους.
Καλύτερα, φαίνεται να απέδωσαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, σε σχέση με τους αυτούς της θετικής, ενώ της τεχνολογικής μάλλον «καταποντίστηκαν». Η πλειονότητα των βαθμολογικών επιδόσεων, αφορά σε μέτρια αποτελέσματα και αρκετοί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν κοντά ή και κάτω από τη βάση.
Αρκετά Λύκεια, δεν είχαν καν αριστούχους στις λίστες τους, κυρίως της περιφέρειας της Μαγνησίας. Για τους υποψηφίους από το Τρίκερι, «άριστα» ήταν το 15, χαμηλές βαθμολογικές επιδόσεις από 12 έως 16 καταγράφτηκαν στα Κανάλια, ενώ ο μέσος όρος του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής δεν ξεπέρασε το 15. Στην Αλόννησο, μέτριες χαρακτηρίζονται οι επιδόσεις των υποψηφίων.
Με δεδομένη την «παράδοση» των επιτυχιών της Μαγνησίας, το φετινό... φαινόμενο, προβληματίζει τα στελέχη της εκπαίδευσης, που θα μελετήσουν τις επιδόσεις των μαθητών των πανελληνίων, αναζητώντας τα... αίτια.
ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Βεβαίως –όπως κάθε χρόνο- κάποιοι ξεχώρισαν ανάμεσα στους συμμαθητές τους για τις υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις τους. Η διαρκής και συστηματική μελέτη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, φαίνεται να απέδωσε καρπούς και οι ίδιοι αναμένουν την ανακοίνωση των βάσεων για να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής από τη Μαγνησία:
1ο ΓΕΛ Βόλου:
Ανατολή Στοφοριάδη με βαθμό πρόσβασης 19,38
Δημήτριος Καντίκος με βαθμό πρόσβασης 19,10
Κωνσταντίνος Καραΐσκος με βαθμό πρόσβασης 19,07
Γιάννης Σωτηρόπουλος με 18.773 μόρια
2ο ΓΕΛ Βόλου:
Θρασύβουλος Μανδράκης με 18.790 μόρια
3ο ΓΕΛ Βόλου:
Νικόλαος Ουρανίτσας με βαθμό πρόσβασης 19,67
Πηνελόπη Παπά με βαθμό πρόσβασης 19,42
Πασχάλης Σκουζός με βαθμό πρόσβασης 18,823
Μιχαήλ Αλβανός με βαθμό πρόσβασης 18,79
Αικατερίνη Αλεξανδρίτη με βαθμό πρόσβασης 18,68
Γεώργιος Πριονιστής με βαθμό πρόσβασης 18,67
4ο ΓΕΛ Βόλου:
Δημήτρης Καρασάββας με 19.277 μόρια
Κλεάνθης Λέντζας με 19.108 μόρια
Αικατερίνη Λιάμα με 18.473 μόρια
Ηλίας Καλκαβούρας με 18.787 μόρια
5ο ΓΕΛ Βόλου:
Κωνσταντίνος Παπασταματίου με 18.850 μόρια
Νικόλαος Κατσιάνης με 18.600 μόρια
Στέργιος Καλαμπόκας με 18.500 μόρια
Μαρία Κουκουβίκη με 18.500 μόρια
Αναστασία Παρθένη με 18.300 μόρια
Πηνελόπη Ντινοπούλου με 18.200 μόρια
Μαρία Αδαμάκη με 18.020 μόρια
6ο ΓΕΛ Βόλου:
Νίκος Παπαδόπουλος με 19.186 μόρια
Κωνσταντίνος Τσιώτσιας με 18.994 μόρια
Γεράσιμος Πίνας με 18.848
Δημήτριος Τσιατσάνης με 18.697 μόρια
Ιάκωβος Τεχνόπουλος με 18.552 μόρια
7ο ΓΕΛ Βόλου:
Κωνσταντίνα Βέτσικα με 19.218 μόρια
Μαρία- Ιωάννα Αργύρη με 18.818 μόρια
Νικόλαος Πολύζος με 18.721 μόρια
8ο ΓΕΛ Βόλου
Φίλιππος Φιλιππιτζής με 18.800 μόρια
1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας:
Ιωάννα Παπαδημητροπούλου με βαθμό πρόσβασης 19,390
Θρασύβουλος Παναγιωτακόπουλος με βαθμό πρόσβασης 19,284
2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας:
Γαρυφαλλιά Διανέλλου με βαθμό πρόσβασης 18,840
Γενικό Λύκειο Αγριάς:
Δημ. Γιαννακούλας με βαθμό πρόσβασης 19,347
Διονύσης Καμπούρης με βαθμό πρόσβασης 19,234
Ράιου Ελπίδα με βαθμό πρόσβασης 19,089
Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας:
Τάφα Δήμητρα με βαθμό πρόσβασης 17,30
Καλλιόπη Κωστάκη με βαθμό πρόσβασης 16,37
Γενικό Λύκειο Βελεστίνου:
Βασίλης Λαΐτσος με βαθμό πρόσβασης 19,4
Αθηνά Μπατακόγια με βαθμό πρόσβασης 19,07
Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου:
Στεφανία Σαμακοβλή με βαθμό πρόσβασης 19,32
Γενικό Λύκειο Αλμυρού:
Παύλος Τριαντάρης με βαθμό πρόσβασης 19,296
Λυκειακές Τάξεις Σούρπης:
Αθανασία Περιστερά με βαθμό πρόσβασης 17,96
Γενικό Λύκειο Σκιάθου:
Σταματία Μουρεσιώτη με βαθμό πρόσβασης 17,600
Ορέστης Παλαμάς με βαθμό πρόσβασης 17,542
Γενικό Λύκειο Σκοπέλου:
Γεώργιος Κοχύλης με βαθμό πρόσβασης 16,966
Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας:
Χρήστος Μπάλλας με βαθμό 19.
Αρχίζει η κατάθεση των μηχανογραφικών μέσω Διαδικτύου
Με τις βαθμολογίες «ζεστές» ακόμη στα χέρια τους, οι υποψήφιοι της Μαγνησίας, ξεκινούν την κατάθεση των μηχανογραφικών τους, δηλώνοντας τις σχολές προτίμησής τους. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 του μήνα και στα τέλη Αυγούστου να ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών.
Φέτος, η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων με τις προτιμήσεις των μαθητών θα γίνει για πρώτη φορά από τους ίδιους τους μαθητές κι όχι μέσω υπαλλήλων στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα ακολουθήσει τη... διαδικτυακή οδό.
Έως και πέρυσι, τα μηχανογραφικά συμπληρώνονταν ηλεκτρονικά από τους υποψηφίους στα γραφεία των διευθύνσεων, απ’ όπου και καταχωρούνταν. Η κατάθεση των μηχανογραφικών γινόταν βάσει προγράμματος και για τη διαδικασία απασχολούνταν δεκάδες υπάλληλοι σε κάθε διεύθυνση.
Φέτος, η διαδικασία απλουστεύει... Ο κάθε υποψήφιος θα ανατρέχει από μόνος του κι όχι με τη βοήθεια κάποιου υπαλλήλου από τη διεύθυνση εκπαίδευσης, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να συμπληρώνει το μηχανογραφικό του δελτίο. Έχει τον προσωπικό κωδικό αριθμό, που θα δίνει στη διεύθυνση του σχολείου του και η καταχώριση του μηχανογραφικού του θα γίνεται αυτόματα.
Με το νέο τρόπο, ο υποψήφιος έχει την ευκαιρία να κάνει διορθώσεις ακόμη και την τελευταία στιγμή, ενώ η διαδικασία κρίνεται αμεσότερη, γρηγορότερη και λιγότερο δαπανηρή.
Ο υποψήφιος λαμβάνει ακόμη και φωνητικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού του, την τελική μορφή του οποίου, μπορεί να επικυρώνει από αύριο Τετάρτη 23 έως και τις 28 Ιουνίου, οπότε και θα κλείσει το σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger