Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Απόστολος Παπατόλιας: «Αλαζονεία της εξουσίας και διάθεση αποκλεισμών»

Απόστολος Παπατόλιας: «Αλαζονεία της εξουσίας και διάθεση αποκλεισμών»
Ως επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη», θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η τελική σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για τη χάραξη της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί και τον προγραμματισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την περιβαλλοντική προστασία της Κάρλας γίνεται ουσιαστικά «κεκλεισμένων των θυρών», ερήμην των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αλλά και των φορέων της τοπικής κοινωνίας, που έχουμε συμβάλλει ουσιαστικά και δημιουργικά, όχι μόνο στην ανάδειξη του θέματος, αλλά και στη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων - λύσεων για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος.

Σε μία εποχή που η επίκληση της συναίνεσης, της συνεννόησης και της ενότητας κυριαρχεί στο δημόσιο βίο, φαντάζει τουλάχιστον άτοπο να καλλιεργείται από ορισμένες πλευρές κλίμα αποκλεισμών, μονομέρειας και ηγεμονισμού.

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» αντιλαμβανόμαστε πλήρως ποιοι μεθοδεύουν και ενθαρρύνουν με τη συμπεριφορά τους αυτές τις πρακτικές, που καταδικάζονται στη συνείδηση των πολιτών ως αλαζονικές και αντιδημοκρατικές.
Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που γινόμαστε μάρτυρες παρομοίων «επεισοδίων» το τελευταίο χρονικό διάστημα...
Επειδή όμως «το ποτήρι έχει πια ξεχειλίσει», οφείλουμε να επισημάνουμε το εξής: Θα ήταν κρίμα το άγχος της αυτοπροβολής και η εκλογική ανασφάλεια ορισμένων να καθορίζουν την τύχη τόσο σημαντικών για το τοπικό και περιφερειακό συμφέρον υποθέσεων.

Στις δραματικές στιγμές που βιώνουμε ως χώρα και ως Θεσσαλία ή θα πορευθούμε με ενότητα, συναντίληψη και ομοψυχία ή θα θρηνήσουμε κι άλλες χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο. Η αλαζονεία της εξουσίας δεν συγχωρείται πλέον από κανένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger