Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο πρώτος των πρώτων στη Μαγνησία από την Αλόννησο

Ο πρώτος των πρώτων στη Μαγνησία
Με τις γνώσεις του, το συστηματικό του διάβασμα αλλά κυρίως αντλώντας δύναμη από τους φίλους και τους συγγενείς του ο 18χρονος μαθητής του 3ου Λυκείου Βόλου Νίκος Ουρανίτσας ήρθε από την Αλόννησο και τερμάτισε πρώτος στην κούρσα των πανελλαδικών εξετάσεων, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 19.697 μόρια.
Ο Νίκος Ουρανίτσας κατάγεται από την Αλόννησο. Το νησί του το αγαπάει ιδιαίτερα και λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των  πανελλαδικών εξετάσεων επέστρεψε στη γενέτειρά του, προκειμένου να βοηθήσει την οικογενειακή επιχείρηση.
Ο 18χρονος ήρθε στο Βόλο πριν δύο χρόνια κι εγκαταστάθηκε μόνος του στην πόλη προκειμένου να έχει μεγαλύτερη στήριξη και καλύτερη εκπαίδευση.
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο γνώσεων που παρέχει το σχολείο στην Αλόννησο. Ωστόσο η φροντιστηριακή κάλυψη, που είναι σημαντικό στοιχείο ιδίως στους μαθητές της Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έπασχε. Έτσι αποφάσισα να έρθω στο Βόλο», δήλωσε ο Νίκος.
Ουσιαστικά μόνος του στο Βόλο, καθώς οι γονείς του παρέμειναν στο νησί αν και η μητέρα του ταξίδευε συχνά για να βρίσκεται δίπλα του, ο Νίκος θα μπορούσε να έχει μια ανέμελη ζωή. Θα μπορούσε να μη διαβάζει, να παρασυρθεί και να μην πετύχει τους στόχους τους.
Εκείνος όμως δεν παρασύρθηκε. Πρώτος μαθητής και πρώτος στην παρέα, μιας και είναι πολύ αγαπητός, κατάφερε να συγκεντρωθεί και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.
Επί δύο χρόνια φοίτησε στο 3ο Λύκειο Βόλου και παρακολούθησε την Τεχνολογική Κατεύθυνση. Στις πανελλαδικές εξετάσεις συμμετείχε τόσο γραπτά όσο και προφορικά, καθώς αντιμετωπίζει δυσλεκτικά προβλήματα.
«Όλα αυτά που ακούγονται περί ευνοϊκής μεταχείρισης, δεν ισχύουν. Όταν στοχεύεις τόσο υψηλά είναι αδύνατον να επηρεάσεις τους εξεταστές. Τους εξηγείς τι θέλεις να γράψεις κι έπειτα επικεντρώνεται στις εξετάσεις», είπε ο Νίκος.
Η χρονιά που μόλις έκλεισε δεν ήταν τόσο δύσκολη για τον ίδιο. Το συστηματικό του διάβασμα, η στήριξη των φίλων του και η ισορροπημένη προσωπική του ζωή αποτέλεσαν τα στοιχεία εκείνα που τον οδήγησαν στην επιτυχία.
«Είχα μια ωραία ζωή στο Βόλο. Έβγαινα έξω με τους φίλους μου, χαιρόμουν τη ζωή. Όμως παράλληλα διάβαζα. Τις πανελλαδικές μπορώ να τις χαρακτηρίσω σαν αγώνα δρόμου. Από το Πάσχα κι έπειτα, τα έδωσα όλα. «Σπρίνταρα»», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Τελικά το σπριντ του βγήκε σε καλό. Ο Νίκος συγκέντρωσε 19.697 μόρια και η εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.
Μιλώντας για το εάν αισθάνεται παράδειγμα σε άλλους μαθητές και υποψηφίους ο Νίκος δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Ξεκαθάρισε τέλος πως δεν αισθάνεται ο νικητής των πανελλαδικών, μιας και κάθε παιδί που κατάφερε να συγκεντρώσει τα μόρια που επιθυμεί -όσα είναι αυτά- και εισάγεται σε μια σχολή που επιθυμεί, τότε κι αυτό το παιδί είναι νικητής.
taxydromos.gr
ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOSNEWS ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ ΔΙΌΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΙΏΘΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΣΚΙΑΘΟΥ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger