Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στη Μελιβοία τον προσεχή Αύγουστο το τρίτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο

Το τρίτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάμωμα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 στη Μελιβοία.
Για την προετοιμασία του συνεδρίου έγινε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στην οποία μετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Λιάπης, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Πέτρος Τσιάρας και τα μέλη κα Μαρία Μπακλαβά – Στρατίκη και κ. Γιώργος Πορνάρας καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων μελών της Συνομοσπονδίας κα Ιωάννα Αναστασοπουλου και κ.κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ, Δημήτρης Χατζηλέλεκας, Ανδρέας Νταρζάνος και Βασίλης Βασιλάρας.
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Πορνάρας (Ομοσπονδία Καναδά), ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή και ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου 2011.
«Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας περιμένουμε πολλά από τους απόδημους Θεσσαλούς, τους οποίους θεωρούμε τους αποτελεσματικότερους πρεσβευτές του τόπου μας σ’ ολόκληρο τον πλανήτη», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος έκρινε αναγκαίο να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας ιδίως σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας.

Στη σημερινή σύσκεψη, εκτός από το Συνέδριο, έγινε συζήτηση για την πρωτοβουλία της αιρετής Περιφέρειας να ανακηρύξει το 2012 ως Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα για τους απόδημους Θεσσαλούς καθώς και την ενεργό συμβολή τους στις κατά τόπους τουριστικές εκθέσεις στις οποίες μετέχει η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο - αντάμωμα διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, καθώς και το δεύτερο Παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο - αντάμωμα το καλοκαίρι του 2010, στο Δήμο Τρικκαίων.
Η παγκόσμια Συνομοσπονδία έχει ως κύριο σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα, το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας, την προώθηση στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, την αλληλοενημέρωση, το συντονισμό των εκδηλώσεων, την ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν τους Θεσσαλούς μετανάστες (επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά) στο εξωτερικό, την επικοινωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλία καθώς επίσης με φορείς που έχουν παρόμοιους σκοπούς και τη στενή συνεργασία με υπηρεσίες των Νομών της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος, προς όφελος των Μελών της Συνομοσπονδίας και της ιδιαίτερης πατρίδας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



My web page; carpet cleaning calgary ()

Powered By Blogger