Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ?

Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το λιμάνι της Σκιάθου

Εκπόνησε μελέτη για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου






Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ζημιών, την προστασία του λιμανιού της Σκιάθου και την αποσυμφόρηση της κίνησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παίρνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου.


Σε ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου και Περιφερειακών Συμβούλων, παρέδωσε στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου μελέτη που εκπόνησαν μηχανικοί της Περιφέρειας για το λιμάνι της Σκιάθου.


«Βούληση της Περιφέρειας είναι να παρεμβαίνει με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και – κυρίως – αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Πολύ περισσότερο αυτό ισχύει σε υποδομές που έχουν μεγάλη αναπτυξιακή σημασία ιδίως στα νησιά μας, τα οποία συνεισφέρουν τα μέγιστα στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην εθνική και την τοπική οικονομία», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΙΑΘΟΥ
Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, η πρόσδεση των πλοίων γίνεται πλέον σε νέα θέση εντός του λιμανιού της Σκιάθου αλλά είναι απαραίτητο και άμεσα απαιτητό να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την επισκευή και προστασία του λιμανιού ώστε να αποφευχθούν εικόνες παρόμοιες με αυτή του λιμανιού της Ραφήνας.


Η Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων συνέταξε σχετική τεχνική έκθεση και προϋπολογισμό εργασιών. Μετά από αυτοψία αρμόδιων μηχανικών της υπηρεσίας καθώς και της βιντεοσκόπησης από δύτες στο χώρο πρόσδεσης των σκαφών στο Λιμένα της Σκιάθου, και της διαπίστωσης των προβλημάτων και της επικινδυνότητας από την υποσκαφή, επιλέχθηκε, ως λύση του προβλήματος και μελλοντικής προστασίας του λιμανιού από τα πλοία που θα εξακολουθούν να προσεγγίζουν μετά την επισκευή, η λύση της γενικής κοιτόστρωσης με ύφαλη σκυροδέτηση, επεκτεινόμενη στο εσωτερικό του λιμένα σε ένα μήκος 30,00μ σαν πλάκα ποδός πλάτους 10,00μ από σκυρόδεμα C16/20 με αυξημένη περιεκτικότητα τσιμέντου.




Η δαπάνη των εργασιών ανέρχεται σε 120.000,00 ευρώ σύμφωνα και με τον προϋπολογισμό του έργου.
Τη δαπάνη θα καλύψει το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, ενώ την επίβλεψη θα κάνουν οι μηχανικοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger