Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συνέπεια όσων διαδραματίζονται στους δρόμους

 Χαμός. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον κοινοβουλευτικό λόχο και στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.
Μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο, αν και αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει ακάθεκτη για να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους συνεταίρους της,  της τρόϊκας για να ξεπουλήσει την χώρα και να οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση για να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Με όρους κινήματος φυσικά, όλα αυτά, τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δηλαδή,  δεν έχουν καμιά σημασία από ταξική σκοπιά. Όμως βλέπουμε την αντανάκλαση που έχουν τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους τον τελευταίο καιρό και στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης που είναι σήμερα στην κυβέρνηση, όπως επίσης και στο κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος.

Εδώ και μέρες κυκλοφορεί πλατιά η πληροφορία ότι 1.500 στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα κυκλοφορήσουν «Μανιφέστο» με το οποίο θα διαφοροποιούνται από το κόμμα του ΓΑΠ κατά την Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνει η «Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ» στις 18 Ιούνη στην Αθήνα.
Χτες στο περιοδικό «Επίκαιρα» δημοσιεύτηκε ότι υπάρχει «σχέδιο αποστασίας» που αποσκοπεί στην «Ανταρσία με στόχο την ανατροπή του Γιώργου». Όπως σημείωνε αυτό το έντυπο «Στο παρασκήνιο οι "εκσυγχρονιστές" του Κώστα Σημίτη προωθούν στην πρωθυπουργική καρέκλα τον Ευάγγελο Βενιζέλο».
Σήμερα απ’ το πρωί διέρρευσε η πληροφορία –πιθανόν απ’ τους ίδιους που ίσως ενόψει κυβερνητικού ανασχηματισμού ψάχνουν υπουργική καρέκλα- ότι τις επόμενες μέρες θα παραιτηθούν απ’ την βουλευτική τους καρέκλα οι Μίμης Ανδρουλάκης και Βάσω Παπανδρέου διαφωνώντας με τα μέτρα που προβλέπονται στο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα».
(Στρακαστρούκα ήταν η επιστολή των «16» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γ’ αυτό δεν αναφερόμαστε καθόλου σ’ αυτή).

Δεν έχει και τόση σημασία αν τα όσα βλέπουν την δημοσιότητα και αναφέραμε παραπάνω, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η εκτίμηση μας είναι ότι όσα αναφέραμε και αφορούν τα όσα διαδραματίζονται στο κυβερνητικό κόμμα είναι συνέπεια όλων των τελευταίων γεγονότων και διαδηλώσεων που συμβαίνουν, στους δρόμους.

Γεγονός είναι πάντος ότι όλα αυτά έχουν φέρει σε αμηχανία τον ΓΑΠ που προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην καρέκλα του για να κατορθώσει να βάλει ταφόπλακα σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα του ελληνικού λαού και να μπορέσουν οι αιματορουφήχτρες πλουτοκράτες ντόπιοι και ξένοι να λεηλατήσουν την δημόσια περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger