Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι ανακρίβειες του Βήματος και της Ροδούλας Ζήση για τον Πολωνό βουλευτή και τους αγανακτισμένους της Κέρκυρας!


Εντύπωση προκαλούν οι ανακρίβειες που περιέχονται σε ρεπορτάζ του ΔΟΛ (Βήμα, Νέα) όπου, χωρίς την παρουσία του δημοσιογράφου του Οργανισμού Νίκου Χασαπόπουλου στην Κέρκυρα το βράδυ της Τετάρτης (υπογράφει το ρεπορτάζ), περιγράφονται γεγονότα (που βασίζονται μόνο σε όσα τους μετέφεραν οι βουλευτές Ροδούλα Ζήση και Ντίνος Βρεττός) όπου περιγράφονται καταστάσεις που ποτέ δεν συνέβησαν ή διαστρέβλωσαν πραγματικά περιστατικά. Μεγαλύτερο παράδειγμα αποτελεί ο ισχυρισμός ότι Πολωνός βουλευτής «σκαρφάλωσε» σε ύψωμα για να συνομιλήσει με διαμαρτυρόμενους: «Ξαφνικά ένας πολωνός βουλευτής, σκαρφάλωσε, αψηφώντας τις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών, στο ύψωμα και πλησίασε τους λεγόμενους αγανακτισμένους: " Τι θέλετε; " τους είπε στα αγγλικά. Και αυτοί του απάντησαν: " Θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ". Γύρισε πίσω και μας το έλεγε και όλοι μαζί είπαμε" δεν ξέρουν τι θέλουν", έλεγε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας του ΠαΣοΚ κυρία Ροδούλα Ζήση, περιγράφοντας τη συνάντηση που είχε ένας ξένος βουλευτής με τους διαδηλωτές στην Κέρκυρα».

Τι έγινε με τον Πολωνό βουλευτή

Στην πραγματικότητα, το περιστατικό περιέγραψε εντελώς διαφορετικά μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ίδιος ο Πολωνός βουλευτής. Πρόκειται για τον Tadeusz Iwiński, πρώην υπουργό της Πολωνίας την περίοδο 2005 – 2007, ανήκων στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, με διδακτορικό στη Χημεία αλλά και σπουδές στη δημοσιογραφία, ομιλών 15 γλώσσες μεταξύ των οποίων και αρχαία ελληνικά!
Ο κ. Iwiński δήλωσε ότι μετά την αποχώρηση των άλλων βουλευτών, ανέβηκε ο ίδιος στο πάνω διάζωμα του Φρουρίου και συναντήθηκε με ομάδα διαδηλωτών που ξεπερνούσαν τα 50 άτομα. Τους δήλωσε την ιδιότητά του και κάθισε να κουβεντιάσει μαζί τους στα αγγλικά. Του μετέφεραν τα αιτήματά τους, από τους 50 μόνο ένας (όπως είπε) του εκδήλωση την επιθυμία αποχώρησης από το ευρώ και σύσσωμοι του τόνισαν ότι δεν τα έχουν ούτε με τις Βρυξέλλες ούτε με τους Ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά με την πολιτική ελίτ της Ελλάδας η οποία απομυζεί το λαό τις εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα, σε ερώτηση αν φοβήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, υπογράμμισε πως όχι και πως τέτοιου είδους διαμαρτυρίες είναι κάτι συνηθισμένο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες από πολίτες που διαμαρτύρονται για μία καλύτερη διαβίωση.

Νταλάρα: να αφουγκραστούμε τους πολίτες

Εντύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση της υφυπουργού Εργασίας Άννας Νταλάρα, η οποία από σύμπτωση δεν πρόλαβε τελικά το δείπνο της Τετάρτης. Όπως η ίδια περιέγραψε την επόμενη ημέρα, είχε συνάντηση το απόγευμα με εκπροσώπους φορέων και στη συνέχεια καθυστέρησε στο ξενοδοχείο με αποτέλεσμα, όταν ξεκινούσε για να πάει στο Π. Φρούριο, την κάλεσαν και της είπαν να μην προσέλθει διότι ο χώρος είχε ήδη αποκλειστεί από διαδηλωτές.
Η κα Νταλάρα καταδίκασε κάθε μορφή βίας και τη ρίψη πετρών αν όντως συνέβη, καθώς η ίδια δεν ήταν παρούσα, από την άλλη πλευρά όμως υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να αφουγκραστούν τους πολίτες και τις διαμαρτυρίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger