Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Nα παταχθούν οι αθέμιτες πρακτικές και στην ΣΚΟΠΕΛΟ

Μήνυση για το παρεμπόριο κατέθεσαν οι έμποροι

Στόχος , να παταχθούν οι αθέμιτες πρακτικές



Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε, χθες Παρασκευή 20 Μαΐου στην Εισαγγελία του Βόλου, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για το θέμα του παρεμπορίου καθώς «η οικονομική ζημία είναι ανεπανόρθωτη από την ανεξέλεγκτη και παντελώς ασύδοτη δράση αλλοδαπών υπηκόων και μεταναστών που πραγματοποιούν ανενόχλητοι παράνομο εμπόριο και λαθρεμπόριο στην περιοχή μας….

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου επανειλημμένα κατήγγειλε την παράνομη διακίνηση εμπορικών προϊόντων αλλά και το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης δράσης που παρατηρείται στην κεντρική αγορά της πόλης μας (πεζόδρομοι, Ερμού, παραλιακό μέτωπο κλπ.) προς τις αρμόδιες αρχές Υπηρεσίες Ειδικών Ελέγχων και ΣΔΟΕ με συνημμένα τα απαραίτητα στοιχεία όπως και απαίτησε την συμμετοχή όλων των κλιμακίων σε «περιπολίες» για έλεγχο και κατάσχεση του διακινούμενου εμπορεύματος.


Είναι ανάγκη να παταχθούν οι αθέμιτες πρακτικές και τα φαινόμενα που διογκώνουν τα προβλήματα των εμπόρων σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. « Επειδή ο καθένας από εμάς δραστηριοποιούμενοι στην πόλη του Βόλου, που πλήττεται καθημερινά από τις ορδές των αλλοδαπών παράνομων εμπόρων, νομιμοποιούμαστε να ζητήσουμε την άνευ ετέρου άμεση εφαρμογή του νόμου και την παραδειγματική τιμωρία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο.

«Ρητά σας δηλώνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν αντιτιθέμεθα στην άσκηση της νόμιμης εμπορίας από αλλοδαπούς υπηκόους» αναφέρεται σε άλλο σημείο του εγγράφου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά την κίνηση ποινικής δίωξης για τα ποινικά αδικήματα και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger