Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Mεγαλo αφιέρωμα στην Σκόπελο από το travel .jurnalul

Σκόπελος, το ελληνικό νησί της Βράιλα



Σκόπελος, το πιο πράσινο νησί στην Ελλάδα, κατοικείται από ... Βραΐλα! Δήμαρχος νησί διαθέτει ρουμανικής καταγωγής -, δηλαδή Βραΐλα! - Και ακόμα μάθει να μιλά Ρουμανίας, για να αισθάνονται πιο κοντά στο σπίτι μετά από το τράβηγμα έξω από εκεί που οι πρόγονοι του, και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Βράιλα. Δυτική ελληνικό νησί της Σκοπέλου είναι γνωστό για την αφθονία της βλάστησης Αιγαίου. Είναι το μεγαλύτερο της ομάδας Σποράδες, είναι μέσα στην περιοχή ανατολικά από την ηπειρωτική Ελλάδα, βόρειο-ανατολικά του νησιού Εύβοια, ως μέρος του νομού Μαγνησίας της περιοχής Θεσσαλίας. Σκόπελος είναι γνωστή και ως η πρωτεύουσα και κεντρικό λιμάνι. Θρύλοι λένε ότι Σκόπελος ιδρύθηκε από τον Στάφυλο (= σταφύλι), ένας από τους γιους του Διονύσου και της Αριάδνης Princess, αλλά οι ιστορικοί λένε ότι το νησί είναι γνωστό στα τέλη της Εποχής του Χαλκού, όταν ήταν γνωστό ως Πεπάρηθος. Το νησί αποικήθηκε από τους Κρήτες που άρχισαν να καλλιεργούν το αμπέλι στο αμπέλι και το κρασί πολύ καλή δουλειά που θα μπορούσε να γίνει η σύνδεση μεταξύ του ονόματος του νησιού και το μυθικό θεό του κρασιού. Το νησί ήταν γνωστό στην αρχαιότητα για τα κρασιά της.
Μετά την Αθήνα ήταν υπό πολιτικό πρώτα, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Βυζάντιο και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Σκόπελος έγινε μέρος της πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου του Λονδίνου, το οποίο επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο 1830, στις 3 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το νησί ήταν υπό την κυριαρχία του Άξονα, που αρχικά καταλήφθηκε από το Βασίλειο της Ιταλίας (Ιούνιος 1941-Σεπτέμβριος 1943), στη συνέχεια, από τη Γερμανία (Σεπτέμβριος 1943-Οκτώβριος 1944). Σκόπελος, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, επέστρεψε στο δημοκρατικό ύφος της κυβέρνησης το 1944. Το πιο πιθανό, πολλές οικογένειες νησί Μπράιλα είχαν καθοριστεί κατά την Οθωμανική κατοχή, και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Δυστυχώς, οι Ρουμάνοι ήταν πολύ φορτωμένος για να επισκεφθείτε αυτό το νησί, επιλέγοντας προορισμούς που οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προωθούν περισσότερο αλλά Σκόπελος είναι ζωντανή απόδειξη ότι η παλαιά Ελλάδα δεν έχει αποκαλύψει ακόμη όλα την ομορφιά μπροστά από τους επισκέπτες Η χώρα μας και τα νησιά του μπορεί να είναι ακόμη σφαίρες όνειρο που περιμένουν να ανακαλυφθούν.
Η Σκόπελος ταξιδιώτες λένε ότι είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένα νησί των χρωμάτων, των δασών, όπου ο ουρανός και η θάλασσα έχουν κάνει μια συμφωνία, εάν έχουν λάβει μόνο χρωματικές βλάστηση και άμμο ζεστά ηλιόλουστα καλοκαίρια. Μετάφραση από το ελληνικό όνομα είναι "βραχώδη ακτή" λόγω του νησιού Αιγαίου με έκταση περίπου 85 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει ακτογραμμή 67 χιλιομέτρων, κυρίως απροσπέλαστη λόγω ορεινή και τραχιά έκταση. Παραλίες προσβάσιμες από δρόμους και τα μονοπάτια είναι λίγες, αλλά πολύ όμορφη. Οι τουρίστες ενθαρρύνονται για να Στάφυλος, Βελανιό (παραλία γυμνιστών), Αγνώντας, το Λιμνονάρι, ο Πάνορμος, Adrines, Μηλιά, Καστανιά, Έλιος, Χόβολο, Αρμενόπετρα, Καλύβες, Γλυφονέρι, Γλυστέρι, Περιβολιού, και Chondrogiorgos Keramoto.
Τα δύο βουνά του νησιού, δεν υπερβαίνει τα 680 μέτρα υψόμετρο. Σκόπελος δέχεται πάνω από 70.000 επισκέπτες κάθε μήνα πάνω από μια κατοικημένη περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες με λιγότερες από 5.000 ψυχές. Από 70.000 έως λιγότερο από 1.000 πέρυσι στο ρουμανικό Σκόπελο, λένε οι αρχές νησί. "Ο βασικός λόγος για να επισκεφθείτε τη Σκόπελο Ρουμάνοι έχουν είναι ότι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτό το νησί που αγαπώ Ρουμανικά. Υπάρχει μια μακρά παράδοση αυτής της αδελφοποίησης ", δήλωσε ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος είναι περήφανη για ρουμανικής καταγωγής, μετά την ανακάλυψη ότι οι πρόγονοί του έζησαν στην πόλη της Βραΐλα, όπως και πολλές ελληνικές οικογένειες που εγκαταστάθηκαν στο νησί της Σκοπέλου . "Οι άνθρωποι σήμερα έχουν προγόνους του νησιού της Σκοπέλου από τη Ρουμανία, Βράιλα περιοχή. Είμαι ένας από αυτούς. Επιπλέον, το 2004-2006, ήμουν εκτελεστικός διευθυντής Banc
Δημοσίευση από τη Ρουμανία και είχα την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα. Λατρεύω τη Ρουμανία. Θέλω επίσης να τους δείξει το νησί της Σκοπέλου Ρουμάνους, οι οποίοι είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος », λέει ο δήμαρχος Μιχελή.
«Επισκέφθηκα τη Ρουμανία πρόσφατα και βρήκαν πολλές ομοιότητες μεταξύ Ελλήνων και Ρουμάνων. Μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία, ίδια κουλτούρα, είμαστε φίλοι για πολλούς αιώνες και έχουν λίγο πολύ τις ίδιες συνήθειες », λέει ο Μάκης Περδικάρης, Έλληνας αντιπρόσωπος ταξιδιωτικό γραφείο, επίσης, ένας απόγονος της οικογένειας των εκτοπισμένων νησιού Βραΐλα της Σκοπέλου. Μαζί με τη σύντροφό του στη Ρουμανία, Φλορίν Nistor, διευθυντής του πρακτορείου ταξιδίων στη Ρουμανία, Μάκης Περδικάρης θέλει να προωθήσει αυτό το νέο προορισμό για τους Ρουμάνους, λέγοντας ότι ήταν ιδανικό για όλους εκείνους που θέλουν από τις θερινές διακοπές, ιδίως πολυτέλεια και ιδιωτικότητα μακριά από πολυσύχναστα θέρετρα.
TO SITE http://www.jurnalul.ro/timp-liber/calatorii/skopelos-insula-brailenilor-din-grecia-577251.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger