Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Όχι» στο χαράτσι του ΕΛΓΑ


ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Η υποχρεωτική είσπραξη στο χαράτσι της «ασφαλιστικής εισφοράς» υπέρ ΕΛΓΑ, που επιβάλλει η κυβέρνηση με το νόμο 3877/2010, αποτελεί ωμό εκβιασμό και ληστεία σε βάρος των γεωργών και κτηνοτρόφων», τόνισε σε συνέντευξη τύπου χθες ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Μπούτας.
Πλαισιωμένος από μέλη του προεδρείου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας ο κ. Μπούτας κάλεσε όλους τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να αντιπαλέψουν το νέο νόμο αρνούμενοι να υπογράψουν τη δήλωση για τον ΕΛΓΑ.
Υιοθετώντας σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΥ ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με το νέο νόμο που ψήφισε πέρσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρπάζει, προκαταβολικά και «ετσιθελικά», μεγάλα χρηματικά ποσά από τις τσέπες των αγροτών, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει εγγύηση πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση ζημιάς. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα μήλα, τα κεράσια, τα αμπέλια κ.α., το ποσό είναι πάνω από 60 ευρώ/στρέμμα, όταν τόσο δεν είναι το κέρδος που βγάζει ο αγρότης από την παραγωγή του και πολύ περισσότερο δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα πουλήσει την παραγωγή του .
Αυθαίρετα και εκβιαστικά , μαζί με τις αιτήσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης, καθώς και για τη σύνταξη του Μητρώου Αγροτών, οι αγρότες υποχρεούνται να υπογράψουν χρέωση λογαριασμού-εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εισπράξει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τις ασφαλιστικές εισφορές . Μάλιστα, εκβιάζονται να το κάνουν, καθώς, στα σχετικά χαρτιά που τους στέλνονται, αναφέρεται πως «σε περίπτωση μη καταβολής της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς», τότε «το οφειλόμενο ποσό αποστέλλεται για βεβαίωση και είσπραξη στη ΔΟΥ και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων»!
Η ΕΟΑΣΚ καλεί τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους:
Να αντιπαλέψουν τον νόμο – έκτρωμα, να μην τον νομιμοποιήσουν και να μην υπογράφουν τη δήλωση για τον ΕΛΓΑ.
Να διεκδικήσουν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη, στα μπλοκ της ΠΑΣΥ, με κυρίαρχο αίτημα «Όχι στη ληστεία από την Κυβέρνηση – Όχι στο «χαράτσι» του ΕΛΓΑ». 
eleytheria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger