Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές


Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και κομμουνίστριες της περιόδου 1946-1949, τιμώντας όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τους μαχητές του ΔΣΕ πραγματοποίησαν η N.E. Μαγνησίας του ΚΚΕ, σε συνδιοργάνωση με το Ν.Σ. Μαγνησίας της ΚΝΕ και το Παράρτημα Βόλου - Ν. Ιωνίας της Π.Ε.Α.Ε.Α.
Η εκδήλωση έγινε στους δυο ομαδικούς τάφους των εκτελεσμένων στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στο Παλιό Νεκροταφείο Ταξιαρχών στη Ν. Ιωνία , χθες Σάββατο 7 Μαΐου, στις 11 το πρωί με πολιτικό μνημόσυνο και κατάθεση κόκκινων λουλουδιών.
Ομιλητής ήταν ο Απ. Ριζόπουλος, μέλος της ΝΕ Μαγνησίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολιτικό πλαίσιο των εκδηλώσεων, ενώ ο δημοσιογράφος Θανάσης Βογιατζής έδωσε ιστορικά στοιχεία στους παρευρεθέντες για εκείνους που αγωνίστηκαν για το δίκιο και τη λευτεριά του λαού και με ψηλά το κεφάλι δεν κιότεψαν, όχι μόνο στις απειλές και την τρομοκρατία αλλά ούτε και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Στη συνέχεια, με πορεία, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης όπου, στις 12 το μεσημέρι μέλη της N.E. Μαγνησίας του ΚΚΕ, του Ν.Σ. Μαγνησίας της ΚΝΕ και του Παραρτήματος Βόλου - Ν. Ιωνίας της Π.Ε.Α.Ε.Α. κατέθεσαν στεφάνια.
Τρ.Δ.Γ. 
eleytheria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger