Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

: «Κούρεμα» και δημοτικών υπαλλήλων

ΤΡΙΚΑΛΑ
Φαίνεται ότι ο αριθμός των 954 υπαλλήλων οι εργάζονται στο Δήμο Τρικκαίων, αποτελεί μάλλον πρόκληση σε δύσκολους οικονομικά καιρούς που βιώνει και ο Δήμος και έτσι η δημοτική αρχή θα επιχειρήσει μια αλλαγή στο παραπάνω καθεστώς.
Μάλλον μόνο σε ρεπορτάζ θα διαβάζουμε σε λίγο καιρό για 954 υπαλλήλους στο δήμο Τρικκαίων, καθώς η νέα δημοτική αρχή έχει βάλει στόχο να μειωθούν κατά πολύ το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας, η συγκεκριμένη απόφαση για το νέο οργανισμό του δήμου Τρικκαίων ακολουθεί την πρέπουσα πορεία εφαρμογής της. Έτσι, μετά από το δημοτικό συμβούλιο, ακολουθεί η έγκρισή της από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους, μέσω της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Τι περιλαμβάνει όμως αυτή η πρόταση; Όπως ανέφερε χθες ο κ. Λάππας, περιλαμβάνει 350 οργανικές θέσεις και 200 προσωποπαγείς ανατρέποντας εξολοκλήρου το μέχρι σήμερα καθεστώς του υπαλληλικού προσωπικού. Όσο για τους υπόλοιπους υπαλλήλους “αυτοί θα φύγουν σιγά – σιγά” όπως χαρακτηριστικά είπε πρόσφατα ο κ. Λάππας. Ειδικότερα όταν αποχωρούν από την υπηρεσία τους λόγω συνταξιοδότησης δεν θα υπάρχει αντικατάστασή τους καθώς αυτό όπως μπορεί να καταλάβει κανείς θα είναι αρκετά δύσκολο να γίνει από το Δήμο εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger