Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΛΕΣΣΑ?


Οπως έχετε καταλάβει, τα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα του ΔΣ, έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για το μέγα θέμα της στελέχωσης του Κέντρου Υγιείας, και κυρίως από τις τοποθετήσεις των γιατρών κ.κ Πρεβεζάνου και Τσόλα, προέκυψε ότι το μέλλον της υγείας του νησιού βρίσκεται πλέον στα χέρια του Θεού!
Στη συνέχεια της προχθεσινής συνεδρίασης η μείζων μειοψηφία κατήγγειλε το Δήμαρχο ότι αποκάλεσε δημοσίως τα μέλη της, “λαμόγια του Πρεβεζάνου“! Το γεγονός έλαβε χώρα σε γνωστό ουζερί της παραλίας. Ο κ. Πλωμαρίτης αρνήθηκε τη κατηγορία αντιλέγοντας ότι δεν είπε “λαμόγια“, αλλά πως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζει να λέει “λέσσα“(!!!), θεωρώντας ότι η έκφραση αυτή είναι ηπιότερη! Σε ερώτηση δε δημοτικού συμβούλου, αν αυτό θα γραφτεί στα πρακτικά, απάντησε: “Βεβαίως“! Τι να πει κανείς, τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως! Δε μπορεί κάποιος δικός του να τον μαζέψει αυτόν τον άνθρωπο;
To άλλο ωραίο αφορούσε στην οργάνωση και τη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Τσολοβίκου ξεφούρνισε χωρίς λόγο το θέμα, κατηγορώντας την κα Φιλαρέτου, ότι, επισκεπτόμενη το Γραφείο, εξέταζε, λέει, το πρωτόκολλο της υπηρεσίας, που μάλλον περιείχε και “παρατυπίες”! Λες και το πρωτόκολλο είναι απόρρητο και όχι δημόσιο έγγραφο, στο οποίο πρέπει να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης και μάλιστα αν είναι δημοτικός σύμβουλος και δη μηχανικός! Μετά την αντίδραση της κας Φιλαρέτου, και υπό τον φόβο περαιτέρω αποκαλύψεων και άλλων “σκοτεινών” πλευρών, η πλειοψηφία τα “μάζεψε” και σταμάτησε η συζήτηση! “Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας” που λέει και η παροιμία!
Κατά τα άλλα η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με εγκρίσεις αδειών καταστημάτων και μουσικής, τον απολογισμό του Κέντρου Παιδιού κλπ.
Εντύπωση προκάλεσε η άρνηση του Δημάρχου να έρθει ως θέμα στο ΔΣ, η υπόθεση κάποιων σοβαρών καταγγελιών για τη λειτουργία του Δήμου, από δημοτική υπάλληλο. Τι συμβαίνει, υπάρχει κανένας φόβος από τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών; Πάντως η μειοψηφία μπορεί να βάλει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, συγκενρώνοντας τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.
Υπομονή φίλοι μου, υπομονή!
ΑΠΟ http://bourou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger