Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τελικά, το πρόβλημα είναι η Θεσσαλονίκη?


Είναι ένα πολύ καλό σχόλιο αναγνώστη μας που εμείς Συμφωνούμε και επαυξάνουμε  μαζι του και το δημοσιεύουμε

Το άρθρο κλείνει λέγοντας ότι "ειδικά για τη μετακίνηση εμπορευμάτων από και προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η βουλευτίνα αποκαλύπτει ότι η ακτοπλοϊκή μεταφορά από Θεσσαλονίκη θα ήταν περίπου 35% φτηνότερη για τους ταξιδιώτες από αυτήν που γίνεται οδικώς μέχρι Βόλο ή Πειραιά, για να πάρουν από εκεί το πλοίο."

Τελικά, το πρόβλημα είναι η Θεσσαλονίκη και μάλλον κι εμείς οι Θεσσαλονικείς θα έπρεπε να κάνουμε ένα petition απαιτώντας να πάψει το λιμάνι μας να αποτελεί άγονη γραμμή. Μια κατάσταση που την βιώνουμε εδώ και χρόνια. Μας καταντήσανε να νοσταλγούμε εποχές πριν 15 χρόνια που υπήρχε πλοίο κάθε μέρα για Σκιάθο - Κυκλάδες - Κρήτη, καθημερινά δελφίνια για Σποράδες και τα -σκυλοπνίχτες μεν αλλά εξυπηρετικά και φτηνά- "Λήμνος" και "Μακεδών" που κατέβαιναν Σποράδες το Σαββατοκύριακο. Για να μην αναφέρω την ΔΑΝΕ για Δωδεκάνησα. Το μόνο που υπάρχει -και το αναφέρει η κυρία Αράπογλου- είναι το (συμβατικό και επιδοτούμενο) πλοίο για ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα για τη Σκόπελο φέτος: πού το είδανε το πλοίο για 4 μήνες Θεσσαλονίκη-Σποράδες; Με το ζόρι 2 μήνες θα είναι πάλι όπως και πέρσι, με τιμές-φωτιά και ώρες δρομολογίων που δεν εξυπηρετούν. Τι να το κάνω αν η "Αλκυόνη" πιάνει Σκόπελο 1 φορά την εβδομάδα στις 5 το απόγευμα και έχω χάσει σχεδόν μια μέρα διακοπών; Όπως επίσης όταν αναχωρεί 5:30 κι εγώ πρέπει να βολοδέρνω με τις βαλίτσες στο χέρι αφού πρέπει να έχω αδειάσει το δωμάτιο ως τις 12 το μεσημέρι;

Ένας φίλος του νησιού από Θεσσαλονίκη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΛΕ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από 8 Ιουλίου έως 4 Σεπτεμβρίου.
Σκόπελο - Θεσσαλονίκη, Σάββατο17.30 άφιξη 22.50
Θεσσαλονίκη - Σκόπελο, Κυριακή 11.30, άφιξη 17.30 (στη Σκόπελο)
και από 27 Ιουλίου
Σκόπελο – Θεσσαλονίκη, Τρίτη
Θεσσαλονίκη - Σκόπελο Τετάρτη
Οι τιμές είναι 50€ το άτομο και 90€ το αυτοκίνητο.

Powered By Blogger