Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Στο ρόλο του "λαγού" Γ.Παπανδρέου - "μνημονιακών" ο Α.Λοβέρδος


Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε o υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο MEGA o oποίος τάχθηκε υπέρ της σκληρής εφαρμογής του Μνημονίου και του ακόμα σκληρότερου Μνημονίου 2, οδηγώντας τους ενδοκυβερνητικούς πολιτικούς του αντιπάλους να λένε ότι "παίζει το ρόλο του λαγού του Γιώργου Παπανδρέου".
Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε άλλες περιπτώσεις την γλώσσα της λογικής και σε άλλες περιπτώσεις μιλώντας ως εκπρόσωπος των ακραίων ξένων κύκλων που ζητούν ακόμα πιο σκληρή δημοσιονομική πολιτική, επιτέθηκε ουσιαστικά στους διαφωνούντες με το Μνημόνιο υπουργούς της κυβέρνησης θέτοντας δύο σημαντικά ζητήματα:
- Το κείμενο της επικαιροποίησης του μνημονίου να το υπογράφουν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών Γ.παπακωνσταντίνου, ο οποίος σήμερα είναι "κόκκινο πανί"
- Να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία που αφορούν στην οικονομική κατάσταση της χώρας, προκειμένου το σχετικό σχέδιο νόμου να ψηφιστεί μέσα από διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 180 ψήφων. Σε διαφορετική περίπτωση να πάει η χώρα σε εκλογές.
Αν δεν είναι προσυνεννοημένη με το Μαξίμου αυτή η κίνηση, τότε  θα μπρούσε να αποτελεί ένα πολιτικό μανιφέστο ενός- συμπαθούς κατά γενική ομολογία - πολιτικού, ο οποίος "κλείνει το μάτι" στην τρόϊκα ως μία πιθανή πολιτική λύση σε περίπτωση που το νυν σχήμα αποτύχει. Με φράσεις όπως "Βρισκόμαστε στο παρά 1' της πτώχευσης" και "Έχουμε γλιστρήσει και κρατιόμαστε από ένα κλαδί" και "Οι πολίτες ανησυχούν για τις καυεθέσεις τους και κάνουν αναλήψεις" ο υπουργός Υγείας έθεσε μια νέα αντζέντα.
Πάντως με μια ψύχραιμη ανάγνωση ο Α.Λοβέρδος ήταν "δώρο εξ ουρανού" σήμερα για τον πρωθυπουργό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger